11'e 10 Kala'ya Tetouan’dan Özel Ödül

06.04.2010 10:27
11'e 10 Kala'ya Tetouan’dan Özel Ödül

11’e 10 Kala, Fas’ın Tetouan kentinde düzenlenen Tetouan Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

 

11’e 10 Kala geçtiğimiz hafta da Belçika’da düzenlenen Cinema Novo Film Festivali’nde hem Ana Jüri hem de Genç Jüri Özel Ödüllerini kazanmıştı.

 

Ayrıca filmin başrol oyuncusu Nejat İşler de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 14. kez verilen \"Yılın En Başarılı İletişimcileri\" ödüllerinde 11’e 10 Kala filmindeki performansı ile En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

 

Başrollerinde Nejat İşler ve Mithat Esmer’in oynadığı yapım daha önce Adana Altın Koza Film Festivali’nde En iyi film ve En İyi Senaryo, İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Abu Dabi Film Festivali’nde En İyi Yeni Yönetmen, Tromsö Film Festivali’nde FIPRESCI, Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali’nde En İyi Film ve Sinema Yazarları Ödülü, Uluslararası Ankara Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen, Onat Kutlar En İyi Senaryo ve En İyi Sanat Yönetimi ödüllerine layık görülmüştü.

 

11’e 10 Kala önümüzdeki günlerde Crossing Europe FF (Avusturya) ve IndieLisboa FF (Portekiz), Midnight Sun FF (Finlandiya) ve Era New Horizons FF (Polonya) ile festival yolculuğuna devam edecek.

 

23 Nisan – 9 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ortaköy Feriye Sineması’nda düzenlenecek olan Yeni Sinema Günleri’nde 11’e 10 Kala bir kez daha izleyiciyle buluşacak.