Bir Masaldır Eskişehir Film Festivali

26.04.2010 16:47
Bir Masaldır Eskişehir Film Festivali

Uluslararası Eskişehir Film Festivali 1- 11 Mayıs günlerinde 12’nci kez perdelerini tüm sinemaseverlere açıyor. 12.Uluslararası Eskişehir Film Festivali 1 Mayıs 2010’da Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da saat 18.00’da yapılacak açılış töreni ile  başlıyor.Acılış filmi yönetmenliğini Chiristian Cairon yaptığı Fransız yapımı The Farewell (Elveda) adlı film olacak. 12 yıl öncesinde Anadolu Üniversitesi öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin büyük bir hevesle başlattıkları festival zamanla Anadolu Üniversitesi Kampusu’nun sınırlarını aşıp Eskişehir’in film festivali oldu..

 

Anadolu Üniversitesi mezunu yönetmenler filmleri ile üniversitelerine geri dönüyorlar

 

Geçtiğimiz yıl ilk kez, festivalde üniversitemizden mezun yönetmenlerin uzun metrajlı filmleri vardı. Bu yıl sayıları arttı: Levent Semerci ‘Nefes’ Taner Elhan ‘Acı Aşk’, Meriç Demiray ‘Babam Büfe’ve  Onur Ünlü ‘ Beş Şehir’ filmleri ile festivaldeler.

 

Onur Ödülleri

 

Festivalin Onur Ödülleri bu yıl Cemal Süreya’nın tarifiyle’’ İpek yolundaki Süpermenimiz’,’ Türk Sineması’nın star oyuncusu Cüneyt Arkın ile sinemamızın zarif ve gizemli prensesi Zuhal Olcay’ın olacak. Sinemaya Emek Ödülleri ise Türkiye’de kısa film denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Hilmi Etikan ve sinema camiasının yardımsever kişiliği ile tanıdığı Sadi Çilingir’e verilecek.

 

Festival başlayıp, ışıklar söndüğünde bir tek büyülü fenerin ışığı yanacak ve Eskişehir bir kez daha bir masal kent olacak…