Kar Beyaz, 33. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde

21.06.2011 10:13
Kar Beyaz, 33. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde

Selim Güneş’in, Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı eserinden senaryolaştırdığı ve yönettiği “Kar Beyaz”; 24 ve 27 Haziran tarihlerinde “Films Around the World” bölümü kapsamında 33. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde gösteriliyor! Gösterimler ‘Multiplex Cinema October’ salonlarında olacak.

Çekimleri Şavşat, Meydancık ve Maden Köyü’nde gerçekleştirilen filmde Hakan Korkmaz, Sinem İslamoğlu, Gürsan Piri Onurlu, Kaya Akkaya, Ziver Armağan Açıl rol alıyor.

Selim Güneş’in ilk filmi “Kar Beyaz”; küçük bir dağ köyünde yaşayan on iki yaşındaki Hasan’ın bir gününü anlatıyor. Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı öyküsünden uyarlanan filmde; kardeşlerini doyurabilmek için çareyi kar kış demeden ayran satmakta bulan Hasan’ın hikayesi beyazperdeye yansıyor.

Küçük bir köyde yoksulluğunun ve yoksunluklarının çıkmazında, annesine olan sevgisiyle hayata bağlanmış Hasan’ın yaşadıklarını, etrafındaki insanların hayatla ve kendileriyle hesaplaşmalarını anlatan “Kar Beyaz”; önemsiz gibi görünen küçük bir davranışın bir başka insanın hayatında ne büyük sonuçlara vardığını da çarpıcı şekilde ortaya koyuyor. Selim Güneş; ilk filminde ayrılıkları, hasretle bekleyişleri, özlemleri, pişmanlıkları ve her şeye rağmen insan yaşamında var olan umudu anlatıyor.