Michael Clarke Duncan yaşamını yitirdi

04.09.2012 10:21
Michael Clarke Duncan yaşamını yitirdi

‘The Green Mile” (Yeşil Yol) filminin unutulmaz aktörü Michael Clarke Duncan geçirdiği kalp krizi sonucu Los Angeles’ta yaşamını yitirdi.  54 yaşında hayata gözlerini yuman Duncan için sosyal medyada yüzlerce taziye mesajı yayınlandı.

Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de gösterildiğinde büyük beğeni toplayan 1999 yapımı ‘The Green Mile” (Yeşil Yol) filminde unutulmaz dev siyahi adam John Coffey’i canlandıran Michael Clarke Duncan hayata gözlerini yumdu.

 

2 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucunda ABD’nin Los Angeles kentindeki Cedars-Sinai hastanesinde tedavi gören Duncan’ın ölüm haberini nişanlısı Omarosa Manigault-Stallworth basın sözcüsü aracılığıyla duyurdu.

 

ABD’li aktörün “Yeşil Yol” filmindeki rol arkadaşı ünlü oyuncu Tom Hanks meslektaşının ölümünden dolayı yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:

“Büyük Mike’ın ölümünden dolayı son derece üzgünüm. O, Yeşil Yol’un setinde keşfettiğimiz bir hazineydi. O bizim için sihir gibiydi.”

Ünlü aktörün ölüm haberiyle sarsılan oyuncu arkadaşları Twitter’dan Duncan için mesajlar yayınladı.

1,96’lık boyuyla sinema severlerin hafızasına kazınan Duncan 'Yeşil Yol'un yanı sıra 'Armageddon', 'Planet of the Apes' ve 'Kung Fu Panda' gibi gişe hasılatı yüksek yapımlarda da rol almıştı.