DABBE: BİR CİN VAKASI’NIN İZLEYİCİ SAYISI 310 BİN’İ GEÇTİ

12.09.2012 13:46
DABBE: BİR CİN VAKASI’NIN İZLEYİCİ SAYISI 310 BİN’İ GEÇTİ

“Dabbe: Bir Cin Vakası” vizyonda 6. haftasında

BoxOffice listesinde yerini koruyor

 

Dabbe: Bir Cin Vakası, vizyona girdiği Ağustos başından itibaren izleyici sayısını yükselterek, vizyondaki 6. haftasında BoxOffice listesinde yerini koruyor. 310 bin izleyici sayısını geçen Dabbe: Bir Cin Vakası, yüksek bütçeli Hollywood filmlerini geride bırakarak ilk beşteki yerini korudu.

 

İzleyicilerin sosyal medya üzerinden şu ana kadar yapılmış en iyi Türk korku filmi olarak tavsiye ettiği Dabbe: Bir Cin Vakası filmi, Ceyda T. ve ailesinin yaşadığı ve halen esrarı çözülemeyen 7 dehşet gecesini anlatıyor. Kameralara kayıt edilmiş ilk metafizik olay olarak Türk psikiyatri tarihine geçen olayın detayları yönetmen Hasan Karacadağ’ın Anakara GATA Tıp Fakültesi’nden şahit olduğu gerçek bilgilere dayanıyor.

 

Dabbe ve Semum filmleriyle korku sinemamızın dünya çapında tanınmasını sağlayan Hasan Karacadağ’ın son korku filminin de vizyonda başarı yakalaması, hikayelerinin gerçek olmasına ve benzer diğer filmlerden çok daha etkili korku sahneleri içermesine bağlanıyor.

 

Türkiye’deki yükselişini sürdüren Dabbe: Bir Cin Vakası, Avrupa’da da ilgiyle karşılandı

 

Türkiye sinemalarında 150 kopya ile yükselişini sürdüren Dabbe: Bir Cin Vakası, Eylül'ün ilk haftasında Almanya, İngiltere, Belçika ve Avusturya’da vizyona girdi.

 

Yurt dışında gösterimde olduğu ülkelerde de ilgiyle karşılanan film, önümüzdeki haftalarda Avrupa'nın diğer ülkeleri ve Japonya vizyonuyla dünyaya açılmaya devam edecek.