'Her 5 kişiden biri 3D filmleri göremiyor'

11.10.2012 10:47
'Her 5 kişiden biri 3D filmleri göremiyor'

3D filmlerin uzun soluklu olacağını düşünmeyen Avustralyalı yönetmen Bruce Beresford, ''Dünya nüfusunun yüzde 20'si 3 boyutu göremiyor bile. Çünkü onların gözleri 3D'ye uygun değil. Yani izleyicilerin yüzde 20'lik kısmını camdan dışarı atın'' diye konuştu.

Oscar ödüllü ''Bayan Daisy'nin Şoförü''nün de arasında bulunduğu başarılı filmlerin yönetmeni Bruce Beresford, yapılan bir araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 20'sinin filmlerde son dönemde revaçta olan 3. boyutu göremediğini belirterek, ''Çünkü onların gözleri 3D'ye uygun değil. Yani izleyicilerin yüzde 20'lik kısmını camdan dışarı atın'' dedi.

 

Bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin konuğu olan ve düzenlenen törenle ''Sinemada başarı'' ödülünü alan Avustralyalı yönetmen Bruce Beresford, Altın Portakal, yeni projeleri ve günümüz sinemasıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Altın Portakal Film Festivali'nin, ''dünyanın en güzel yerlerinden birisinde'' yapıldığına dikkati çeken Beresford, Antalya'da aldığı ödül için, ''(Sürpriz. Bayağıdır bu işte çalışıyorsun, emekli olmak üzeresin ve bunu sana veriyoruz) dediler. Gururum okşandı. 1957'den beri film işindeyim, yani çok uzun zaman oldu'' dedi. Bruce Beresford, Altın Portakal Festivali sırasında olmasa da geçmişte pek çok güzel Türk filmini izleme şansı yakaladığını söyledi. Bugüne kadar izlediği filmler arasında en çok Nuri Bilge Ceylan'ın, ''Bir Zamanlar Anadolu'da'' adlı filminden etkilendiğini anlatan Beresford, ''Anlatım tarzı, izleyiciyi çok bağlıyordu bu filme. Hikaye, değişik karakterin gözünden anlatılıyordu. Karakterlerin yapılışı, yazılışı ve öykünün birbiriyle kesişmesi çok sofistike. Öte yandan da film çok güzel ışıklandırılmış ve görüntüleri çok güzeldi'' diye konuştu.