Bu ‘Göz’ Neler Gördü?

21.01.2008 14:32
Bu ‘Göz’ Neler Gördü?

Algı ve gerçekliğin sınırlarını test eden, kanınızı donduracak bir doğaüstü gerilim filmi “Göz (The Eye)” 29 Şubat 2008’de gösterime giriyor. Uluslararası popülarite kazanmış gerilim filmi “Onlar (Them)”in yönetmenleri David Moreau ve Xavier Palud’un yönettiği filmin başrollerinde Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey ve Rade Serbedzija var.

Fida Film tarafından vizyona çıkarılan filmin konusu ise şöyle: Sydney Wells (Jessica Alba) Los Angeles’ta yaşayan başarılı, bağımsız bir konser viyolonistidir. Çocukluğunda yaşadığı trajedi, görme yeteneğini kaybetmesine neden olmuştur. Hikâyenin açılışında, Sydney hayatı boyunca beklediği çifte kornea nakli ameliyatı geçirerek görme yeteneğine kavuşur. Ameliyattan sonra Sydney göz doktoru Dr. Paul Faulkner’ın yardımı ve ablası Helen’in desteğiyle tekrar görmeyi öğrenir.

Ancak Sydney\'in mutluluğu kısa ömürlü olacaktır... Karanlık ve korkutucu imgeler, açıklanamaz bir şekilde genç kadına musallat olur. Bu görüntüler ameliyatın geçici bir yan etkisi midir, Sydney’in zihninin görmeye alışırken verdiği tepki midir, hayal gücünün bir ürünü müdür yoksa korkutucu derecede gerçek midir? Ailesi ve dostları, genç kadının akli dengesinden şüphe ederken, Sydney isimsiz göz donörünün, sadece kendisinin görebildiği korkunç bir dünyaya kapı açtığına ikna olur.