G.I. Joe: Misilleme'den Rekor Açılış

02.04.2013 14:08
G.I. Joe: Misilleme'den Rekor Açılış

Türkiye dahil dünyada birçok ülkede geçen Cuma vizyona giren başrollerini Bruce Willis ve Dwayne Johnson’ın paylaştığı “G.I.Joe: Misilleme”, 2013’ün gişe bazında şu ana kadar en iyi uluslararası açılışını yapan film oldu. Türkiye’de ise serinin ilk filmi “G.I.Joe: Kobra’nın Yükselişi”’nin 2 katından fazla haftasonu açılış rakamına ulaşarak büyük başarı elde etti.

 

İstanbul, 1 Nisan 2013: Dünyanın birçok ülkesiyle birlikte Türkiye’de de geçtiğimiz hafta vizyona giren G.I.Joe: Misilleme filmi 80.3 milyon dolardan fazla hasılatla 2013 yılının şu ana kadarki en iyi uluslararası açılışını yaptı. Kadrosuna Bruce Willis ve Dwayne Johnson gibi yıldızları alan serinin ikinci filmi, Türkiye dahil birçok ülkede 2009 yılında vizyona giren bir önceki film G.I.Joe: Kobra’nın Yükselişi’nin neredeyse iki katı bir hasılatla açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Çin ve Japonya gibi gişe gelirleri yüksek ülkelerde henüz vizyona girmeyen filmin şu ana kadar açılış yaptığı ülkeler, toplam gişe potansiyelinin u’ni temsil ediyor. Film, Rusya, Kore, Almanya, Avusturalya ve Fransa gibi büyük pazarlar dahil birçok ülkede 1 numaradan giriş yaptı.

 

Paskalya haftası olması nedeniyle de film dünya çapında toplamda 132 milyon dolar hasılat elde etti. Bunun 51.7 milyon doları ABD hasılatı iken 80.3 milyon doları da global hasılat olarak kayda geçti. Toplam maliyeti 130 milyon dolar olan film, ilk haftasıyla kendisini kurtarmış oldu. Filmin toplam hasılatının 400 milyon doları geçmesi bekleniyor.