Venedik Film Festivali Yerçekimi ile Başladı

29.08.2013 16:54

70'inci Venedik Film Festivali, başrollerini George Clooney ve Sandra Bullock'un paylaştığı, Meksikalı yönetmen Alfonso Cauron'un filmi 'The Gravity' (Yerçekimi) ile başladı.

 

İtalya'da, bu yıl 70'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali, "The Gravity" (Yerçekimi) filminin gösterimiyle başladı. Venedik'e bağlı Lido Yarımadası'nın ev sahipliği yaptığı festivale katılan ünlü konuklar kırmızı halıda yürüdü.

 

Etkinliğin açılışında, başrollerini George Clooney ve Sandra Bullock'un paylaştığı, Meksikalı yönetmen Alfonso Cauron'un uzay gerilim filmi "The Gravity" gösterildi. Alberto Barbera'nın hazırladığı festivalde bu yıl, 54 uzun metrajlı film sinemaseverle buluşacak.

 

54 filmden 52'sinin dünya prömiyeri ilk kez Venedik'te gerçekleştirilecek. İngiliz Stephen Frears, Japon Hayao Miyazaki ve Amerikalı Terry Gilliam gibi ünlü isimlerin yapıtlarının da aralarında bulunduğu filmler, Bernardo Bertolucci yönetimindeki jürinin beğenisine sunulacak.

 

Festivale Türkiye'den katılan yönetmen Deniz Akçay Katıksız'ın, başrollerinde Ahu Türkpençe, Lale Başar ve Savaş Alp Başar'ın oynadığı "Köksüz" filmi, genç yönetmenlerin yapıtları için verilen "Geleceğin Aslanı" ödülü için yarışacak. Festival, 7 Eylül akşamı yapılacak kapanış ve ''Altın Aslan'' ödülünün takdim edilmesiyle son bulacak.

 

ntvmsnbc