Ankara’da ‘Festival’ Zamanı!

13.03.2008 13:28
Ankara’da ‘Festival’ Zamanı!

19. Ankara Uluslararası Film Festivali, 13 - 23 Mart 2008 tarihleri arasında Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek.

Festival Açılış Töreni; 13 Mart Perşembe günü, saat 19.30’da, A.Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleştirildi. Dolunay Soysert ve Emre Karayel’in sunduğu tören, açılış konuşmalarının ardından Festival Özel Ödülleri’nin sunumuyla devam etti.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Kitle İletişim Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi ve Altyazı Sinema Dergisi’ne; daha önce Kerim Afşar, Cüneyt Gökçer, Cemil Eren, Kayıhan Keskinok ve Erhan Bener’e  verilen “Sanat Çınarı” ödülü Sevda Şener’e; festivalin kurucularından Aziz Nesin’in adını taşıyan Emek Ödülü ise , 50 yıldır Ankara’da makinistlik yapan Ramazan Çetin’e verildi.

Açılış törenine gelen konuklar, Auschwitz toplama kampından SS silahlarını, üniformaları ve komutanın arabasını alarak en cesur kaçışı gerçekleştiren dört mahkumu konu alan kurgusal belgesel ‘Kaçak’ı izlediler. Geceye filmin baş kahramanı Kazimierz Piechowski de katıldı ve kendisine teşekkür plaketi sunuldu. Gecede ayrıca Kerem Görsev ve Sibel Köse, film müziklerinden oluşan bir konser verdiler.

Kapanış Töreni 23 Mart’ta

Festival kapsamında düzenlenen ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında verilen ödüllerin sahiplerini bulacağı kapanış töreni 23 Mart Pazar günü Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gecenin sunuculuğunu ise Janset ve Toprak Sergen üstlenecek.