Düğün Dernek Filminin Nazar Boncuklu Galası Yapıldı

04.12.2013 15:43

Yılın en şenlikli düğünü “Düğün Dernek” filmi gala seyircisiyle buluştu. Senaryosu ve yönetmenliği Selçuk Aydemir’e ait olan BKM Yapımı “Düğün Dernek”in galası 3 Aralık Salı akşamı Kanyon Cinemaximum Sinemalarında gerçekleşti.

 

Başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut, Barış Yıldız, İnan Ulaş Torun, Şinasi Yurtsever’in paylaştığı filmde Zerrin Sümer, Kemal İnci, Erol Aksoy, Reyhan İlhan, Jelena Bolic, Lelde Dreimane, Toms Lietajnieks, Rihard Lepels, Juris Strenga, Burak Satıbol, Korhan Herduran, Cemil Şahin, Açelya Samyeli Danoğlu da rol alıyor. Düğün Dernek filminin galasına medya, sanat ve cemiyet dünyasından ünlü isimler katıldı.

 

Geceye katılan isimler arasında Dilek Sabancı, Işın Karaca, Yüksel Aytuğ, Ayşe Özyılmazel, Ebru Cündübeyoğlu, Sinemis Candemir, Sermiyan Midyat, Büşra Pekin, Betül Demir, Fettah Can - Cansu Kurtçu, Perihan-Zafer Savaş, Janset, Murat Serezli, Eren Hacısalihoğlu, Mehmet Erdem, İpek Turkal, Bülent Emrah Parlak – Burcu Gönder, Gülhan Tekin, Çiğdem Batur, Alper Kul, Bahadır Efe, Yosi Mizrahi, Ceren Moray, Neşe Seyles, Gaye Gürsel, İbrahim Büyükak, Hakan Algül, İpek Bağrıaçık, Ayşegül Akdemir, Gülşah Saraçoğlu, Sinan Albayrak, Ceri Levis, Şencan Güleryüz, Levent İdem, Hakan Algü, Şükrü Dudu ve Ümit Erdim vardı. Rasim Öztekin’in kendisi gibi oyuncu olan kızı Pelin Öztekin, Kıvanç Baran Arslan ile babasını yalnız bırakmadı.

 

Filmin oyuncuları kırmızı halı seremonisi sırasında heyecanlarını dile getirdiler. Ahmet Kural gazetecilerin karşısına 1100 adet renkli nazar boncuğu ile çıktı ve nazar boncuklarını önce rol arkadaşlarına ardından basın mensuplarına hediye etti. Oyuncuların kırmızı halıdan geçişinin ardından gala gösterimi başladı.

 

Seyircilerin alkışlarıyla gerçekleşen finalin ardından oyuncular bu kez basın mensuplarının film ile ilgili sorularını yanıtlamak üzere kameraların karşısına geçti. “Düğün Dernek” oyuncu kadrosu olarak emeklerinden ötürü BKM Film’e ve galada onları yalnız bırakmayan tüm dostlarına teşekkür ettiler. Basın mensuplarının ilk sorularından biri “Filmin Sivas’ta geçmesi nedeniyle şive çalışmak zor oldu mu? Nasıl çalıştınız?” oldu. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Selçuk Aydemir de Sivas’lı olduğunu belirtti. Aydemir, tüm oyuncularına kendisine ve projesine inandıkları için teşekkür etti.