Zeki Demirkubuz Ember'e Hazırlanıyor

10.01.2014 11:54
Zeki Demirkubuz Ember'e Hazırlanıyor

1994 yılında C Blok adlı filmle yönetmenlik kariyerine başlayan Zeki Demirkubuz’un onuncu filminin konusu belli oldu. Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten’in yanında yönetmen asistanlığı yaparak başlayan Zeki Demirkubuz’un yeni filminin Türkçe adı netleşmezken yapılan uluslararası destek ve fon başvurularında Türkçesi ‘Kor’, ‘Köz’ anlamına gelen ‘Ember’ kelimesi kullanılıyor.

 

Senaryosu da kendisine ait olan ‘Ember’in yapımcı firması Mavi Film olacak.Zeki Demirkubuz’un sahibi olduğu Mavi Film’in bu projedeki yapımcı ortakları bir önceki filmde olduğu gibi Ahmet Boyacıoğlu ve Başak Emre olacak. ‘Ember’in renkli ve dijital olarak çekilmesi ve süresinin yüz dakika civarında olması planlanıyor.

 

Ön hazırlık aşamasında olan ve projenin maliyet bütçesinin edinilmesi için yurt dışı destek fonlarına ve proje marketlerine gönderilen ‘Ember’in kısaca konusu şöyle:

 

“Geçimini evde giysi dikerek sağlayan Emine, son çalışmasını göstermek üzere bir giyim atölyesine girer ve eski patronu olan  Ziya’yla karşılaşır. Ertesi gün Ziya, Emine’nin kocası Cemal’in bir dönem işsizlik ve depresyon çekmesi sonucu Romanya’ya kaçak işçi olarak gittiğini ve tutuklandığını öğrenir. Emine’nin üç yaşındaki oğlunun ise ameliyat olması gerekmektedir fakat bunun için Emine’nin ne yeterli parası ne de sağlık sigortası vardır.

 

Ziya, Emine’ye yeni bir iş bulur ve çocuğunun tedavi masraflarını öder. Ancak Ziya’nın bu iyi niyeti ve ilgisinin ardında yalnızca cömertlik olmadığı kısa sürede ortaya çıkar. Ziya, Emine yanında çalışmaya başladığından beri ona aşıktır. Birkaç kadeh içkiden sonra Ziya, Emine’yi arar ve onu görmek istediğini söyler. Emine kabul eder ve Ziya’yı çağırır, böylelikle aralarında anlaşılması güç bir ilişki başlar.

 

Korku ve şüphe dolu olan Cemal, yaralı bir şekilde eve döner. Ancak, olaylar beklediğinden daha iyi bir şekilde gelişir. Emine, aşk ve merhametle Cemal’i tekrar çağırır.

 

Ziya, yetenekli bir usta olan Cemal’a iş teklif eder.  Bir süre sonra, Emine’nin davranışları, negatifliği ve soğukluğu Cemal’e acı verir. Bir gece, Emine boşanmak istediğini söyler ve beklenmedik bir şekilde Cemal bu teklifi kabul eder. Emine atölyeden çıkıp arabaya bindiğinde, Ziya’yla arasındaki ilişkinin derinleştiği anlaşılır. Bu sırada Cemal, Emine’yi takip eder ve gerçeği öğrenir ancak hiçbir tepki vermez.

 

Ziya’nın duyguları zamanla değişir, hatta Cemal’i eve dönmesi ve karısıyla arasını düzeltmesi için ikna etmeye çalışır. Ziya, Cemal’i evine bırakırken çok ciddi bir trafik kazası geçirirler.

 

Kazadan bir süre sonra Cemal iyileşir fakat Emine’yle daha önce hiç olmadığı kadar sessiz ve uzaktırlar. Ziya da iyileşmiştir.

 

Hayat tamamen normale dönmüştür. Bir gece Cemal eve döndüğünde, Emine’yi yanında boş ilaç şişeleriyle birlikte yerde bilinçsizce yatarken görür…”