Eskişehir İçin Festival Vakti

05.05.2008 11:23
Eskişehir İçin Festival Vakti

Uluslararası Eskişehir Film Festivali’, 2 - 12 Mayıs 2008 tarihleri arasında 10. yıla yakışır bir programla seyircisinin bir kez daha karşısında…

Sinemalar.com\'un basın sponsorluğunu üstlendiği \'10. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde son dönemin en çarpıcı, bol ödüllü ve merakla beklenen yapıtlarının yanı sıra; unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 15 bölümünde yer alan 71 uzun metrajlı, 95 kısa metrajlı olmak üzere toplam 156 film izleyici ile buluşacak.

Geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok başarıya imza atmış filmler ile 14000 izleyici biraraya getiren Uluslararası Eskişehir Film Festivali, bu yıl daha da zenginleşen bölümleri ve sürprizleri ile seyircilerle buluşacak.

Türk Sineması 2007-2008

Berkun Oya’nın yönetmenliğini üstlendiği “İyi Seneler Londra”, Seyfi Teoman’ın “Tatil Kitabı”, Selma Köksal’ın “Fikret Bey”, Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta”, Reis Çelik’in “Mülteci” filmleri ile katıldıkları tüm festivallerden ödülle dönen Fatih Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” ve Tayfun Pirselimoğlu’nun “Rıza” filmlerinin gösterimleri festivalin bu bölümünde yer alıyor.

Türk Sineması 2007 – 2008 bölümünde ayrıca, Mehmet Eryılmaz’ın “Hazan Mevsimi”, Ümit Ünal’ın “Ara” filmi, Ankara Film Festivali’nde Fadik Sevin Atasoy’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran “Zeynep’in Sekiz Günü” ve Handan İpekçi’nin “Saklı Yüzler” filmlerinin Eskişehir’deki ilk gösterimleri gerçekleştirilecek.

Dünya Sinemasının Genç Yıldızları

Festivalin bu bölümünde, dünya sinemasından genç yönetmenlerin filmlerinden örnekler gösterime girecek. Jacob Berger’in “O Gün” ile Ernesto Contreras’ın yönetmenliğini yaptığı ve 2008 Sundance Film Festivali’nde “Jüri Özel ödülü”nü kazanan Meksika Yapımı “Blue Eyelids” filmlerinin Türkiye prömiyerleri festival kapsamında Eskişehir’de yapılacak.

Dünya Festivallerinden

Dünya festivallerini dolaşmış bol ödüllü filmlerden oluşan bu bölümde, 10 film yer alıyor. Festivalin açılış filmi “Aleksandra”, kullandığı sade ve büyüleyici sinemasal dil ile dikkat çeken günümüz Rus sineması yönetmenlerinden Alexnader Sokurov’dan yeni bir başyapıt.