En İyi Film Sesime Gel

09.06.2014 10:29

Hüseyin Karabey'in senaryosunu Abidin Parıltı ile birlikte yazdığı ve yönettiği 'Sesime Gel-Were Denge Min' Rotterdam 2. Kırmızı Lale Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi yönetmen ödülü aldı.

 

Uluslararası Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından Hollanda’nın uluslararası sinema festivali merkezi Rotterdam’da düzenlenen 2. Kırmızı Lale Film Festivali’nde film, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 35 yapım sinemaseverlerle buluştu. Yedi gün süren festivalin Rotterdam Lantaren Venster Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışında Fatma Girik’e “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. Fatma Girik, ödülü Soma’daki maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerine adadı. 

 

Festivalde katılımcılar Cannes’da Altın Palmiye ödülü alan Nuri Bilge Ceylan’a büyük ilgi gösterdi. Cannes’daki başarısının ardından Rotterdam’a gelen Ceylan, festival kapsamında yoğun ilgiyle karşılanan bir Master Class (Sinema Okulu) gerçekleştirdi.

 

Onur Ünlü’nün “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filmiyle açılan festivalin yarışma bölümünde Ramin Matin’in Kusursuzlar, Serdar Temizkan’ın Kutsal Bir Gün, Hüseyin Karabey’in Sesime Gel, Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar, Ferit Karahan’ın Cennetten Kovulmak filmleri yer aldı. 

 

2. Kırmızı Lale Film Festivali jürisinin yaptığı değerlendirme sonunda “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödülü Hüseyin Karabey’in yönettiği “Sesime Gel (Were Denge Min) filmine layık görüldü. Törene katılamayan Karabey’in ödülünü yönetmen Semra Güzel Korver aldı. Ramin Martin’in yönettiği “Kusursuzlar” filmi de festival kapsamında bu yıl ilk kez verilen “Hollanda-Türkiye Eleştirmenler” ödülüne layık görüldü.