Erdal Beşikçioğlu Gözaltına Mı Alındı?

12.06.2014 23:14

Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Behzat Ç. karakteriyle geniş kitlelere ulaşan usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu da gözaltına alındı.

 

Ankara 'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında Erdal Beşikçioğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındığı iddia ediliyor. Beşikçioğlu'nun, ifadesinde uyuşturucu kullandığını ancak ticaretini yapmadığını söylediği iddia edildi. Ancak Oyuncu Sezin Akbaşoğulları bu iddiayı Twitter'dan yalanladı.

 

SEZİN AKBAŞOĞULLARI İDDİALARA TWITTER'DAN YANIT VERDİ 

 

Oyuncu Sezin Akbaşoğulları Tweetr'dan 'Erdal Beşikçioğlu'nun gözaltı haberleri doğru değil çekimlerimiz devam ediyor. Bilginize' açıklaması yaptı.

 

Akşam gazetesi Haber Müdürü Özkan Tamirak Twitter hesabından, Erdal Beşikçioğlu, Ayhan Hakman, Kaan Urgancıoğlu, Fatih Katırcı gibi ünlü oyuncular ifadelerinin ardından serbest bırakıldı... Gözaltına alınan isimlerin çoğu oyuncu.' şeklinde tweet attı.

Erdal Beşikçioğlu gözaltı iddialarını Twitter'dan paylaştığı fotoğrafla yanıtladı. Usta oyuncu: 'Gözaltı durumları doğru değil... Endişeye gerek yok...' dedi.

Ancak daha sonra Sözcü gazetesinin yaptığı habere göre Beşikçioğlu 10 Haziran günü emniyete giderek ifade verdi ve arkadaş ortamında birkaç kez uyuşturucu kullanığını kabul etti. Verdiği ifadede şu sözlere yer verdi:

“Ben devlet tiyatrosu sanatçısıyım. Sinema ve dizilerde geçimimi sağlıyorum. Evliyim 2 çocuğum var. Herhangi bir sabıkam yok. Hakkımda daha önce uyuşturucu suçlarıyla ilgili hiçbir yasal işlem yapılmadı. Uyuşturucu maddelerden esrar maddesini 2-3 yıldır kullanırım. İlk olarak esrar maddesini şu an isimlerini hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edilmesi sonucu kullandım. Bu esrar maddesini kimin esrar maddesinin kimin getirdiğini hatırlamıyorum. İkram edildiği için bir iki nefes aldım. Daha sonra kullandığım esrar maddelerini hep arkadaş ortamlarında ikram edilmesi sonucu kullandım. Hiçbir zaman para vererek uyuşturucu madde satın almadım. Son olarak yaklaşık 1-2 ay önce isimlerini şu an hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edildiği için kullandım. Bağımlısı değilim. Uzun aralıklarla denk geldiği zamanlarda esrar içtim. Bugün İstanbul ilinde “fakat müzeyyen bu derin bir tutku” adlı sinema filminin setinde bulunurken cep telefonumdan beni arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahıs benim bir konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’ye gelerek ifade vermem gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine 10 Haziran günü akşam saatlerinde uçakla Ankara’ya gelerek Narkotik Şubeye geldim.” 

Beşikçioğlu, yardımcısı ile Fatih A… isimli kişi arasında geçen bir konuşmanın sorulması üzerine, “yardımcısının, İstanbul’a gittiği zamanlarda kendisinin yanında olduğunu özel işlerine baktığını kendisini zarar verebilecek kişilerden uzaklaştırmak için beraber gezdiklerini bahse konu görüşmenin uyuşturucu içerikli olmadığını” söyledi. Yine yardımcısı ile Fatih A isimli şahıs arasında geçen bir konuşmada, yardımcısının, Beşikçioğlu’nun kalacağı bir otelin resepsiyonuna ayakkabı bıraktığını söylediği, bu ayakkabının uyuşturucu maddenin şifresi olup olmadığının sorulması üzerine, Beşikçioğlu, “eğer görüşmede ayakkabı konusu geçiyorsa doğrudur. Çünkü biz her hangi bir toplantı Ya da davete programa çıkacağımız zamanlar bizim yardımcılarımız bize yeni elbise be ayakkabılar getirir. Dediğim gibi biz sanatçı olduğumuz için giyimimize kıyafetimize dikkat ederiz. Genellikle de bizim giysilerimiz sponsorlar tarafından karşılanır yan bir bakıma marka reklamı da yaparız çünkü bu firmalarla sözleşmelerimiz vardır” yanıtını verdi.