Jeff Bauman'ın Hikayesi Film Oluyor

17.07.2014 09:54
Jeff Bauman'ın Hikayesi Film Oluyor

Boston maratonu saldırısında iki bacağını kaybeden Jeff Bauman’ın hikayesi film oluyor

 

Guardian'ın haberine göre 2013 yılında üç kişinin ölümüne ve 260’dan fazla kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Jeff Bauman’ın hikayesi film olacak. Filmin yönetmeni ya da oyuncu kadrosu henüz belli değil, fakat yapımcılığını, David O. Russell ‘ın yönettiği “Dövüşçü” filminin arkasındaki ekip üstleniyor.

 

Jeff Bauman, Nisan 2013’te “düdüklü tencere patlayıcısı” diye adlandırılan ev yapımı bombalar patladığı sırada maratonun bitiş çizgisinde kız arkadaşını bekliyordu. Saldırıda iki bacağını kaybeden Bauman, Nisan ayında Bret Whitter ile beraber yazdığı kitabı yayımladı, bu kitap oyun yazarı John Pollono tarafından senaryolaştırılacak.

 

Jeff Bauman 16 Nisan 2013’te hastanede gözlerini açtığında iki bacağı yoktu. İlk bomba, bitiş çizgisinde kız arkadaşını beklerken ayağının yanında patlamıştı. Saatler süren ameliyattan sonra uyandığında ilk yaptığı şey solunum tüpünü çıkarıp konuşmaya çalışmak oldu. Konuşamayınca kağıt ve kalem isteyen Bauman, “Adamı gördüm. Direkt yüzüme baktı” yazmıştı. Bauman’ın detaylı tarifi sayesinde saldırganları yakalama çalışmaları hızlandı.