Venedik'te Büyük Ödül Venezuela'ya, Jüri Özel Ödülü Abluka'ya!

15.09.2015 13:12

72. Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi film dalındaki Altın Aslan ödülü Lorenzo Vigas imzalı ‘Desde Alla’ ismin filmin oldu.

Venezuelalı yönetmen Vigas teşekkür konuşmasında ülkesindeki karmaşıklığa değinerek zor günleri atlatacaklarına inandığını söyledi: “Tarihte ilk kez Venezuela’dan bir film Venedik Film Festivali’nde yer aldı… Biz müthiş bir ulusuz, birbirimizle daha fazla diyalog halinde olacağız ve kötü günleri atlatacağız. Hepinize teşekkür ediyorum.” En iyi film seçilen ‘Desde Alla’ 50 yaşındaki bir adamın 17 yaşındaki bir gençle tanıştıktan sonra değişen hayat hikayelerini beyaz perdeye yansıtıyor.

Dünyanın en köklü film festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü Fransız yapımı ‘L’Hermine’deki rolüyle Fabrice Luchini kazandı. En iyi kadın oyuncu ödülüne ise İtalyan yapımı ‘Per Amor Vostro’daki Anna karakterini canlandıran Valeria Golino layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü ise Türkiye’den Emin Alper’in yönettiği “Abluka” filmine verildi. Abluka ayrıca, kapanış töreninden bir gün önce, Venedik Film Festivali’nin yan bölümlerinde yer alan 18-26 yaş arası farklı ülkelerden gençlerin oluşturduğu jüri tarafından verilen Arca CinemaGiovani ve bağımsız sinema eleştirmenleri tarafından verilen Premio Bisato D’oro ödüllerini de kazanmıştı. Emin Alper’in ikinci filmi olan Abluka, yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini konu alıyor. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor.