Oscarlı Yönetmen Jonathan Demme Vefat Etti

26.04.2017 23:15

Özellikle 5 büyük Oscar'ı kazanan Kuzuların Sessizliği filmiyle hatırlanan yönetmen Jonathan Demme hayatını kaybetti.

1991 yapımı Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) filmiyle unutulmazlar arasında giren yönetmen Jonathan Demme, Manhattan'daki evinde yaşama veda etti. Demme, yemek borusu kanseri ve kalp hastalıklarıyla mücadele ediyordu.

1944'te yine New York'ta doğan Demme, 1974'te ilk uzun metrajlı filmi Caged Heat'i yönetti. Kariyerinin zirvesine 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği filmiyle ulaştı. Thomas Harris'in romanından uyarlanan ve yamyam bir doktorun hikayesini anlatan filmde Anthony Hopkins ve Jodie Foster performanslarıyla yıldızlaşırken, film En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu Oscarları'nı aynı anda kazanan Bir Gecede Oldu ve Guguk Kuşu filmlerinden sonra 3. film olarak tarihe geçti. 2 yıl sonra yine büyük başarı kazanan Philadelphia filmin yönetti ve Tom Hanks En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı üst üste 2. kez bu filmle aldı.

Sonraki yıllarda Manchurian Candidate, Rachel Getting Married gibi filmlerde kamera arkasına geçti. Son olarak Meryl Streep'in başrolde oynadığı 2015 yapımı Sıradışı Anne (Ricki and the Flesh) filmini yönetmişti. Demme'in 3 çocuğu bulunuyordu.