“Blade Runner 2049, Şimdiye Kadar Okuduğum En İyi Senaryo”

22.09.2017 15:10
“Blade Runner 2049, Şimdiye Kadar Okuduğum En İyi Senaryo”

İlki 1982’de çekilen bilimkurgu klasiği Blade Runner (Bıçak Sırtı) filminin devamı olan Blade Runner 2049’un baş yapımcısı Ridley Scott, “Senaryoyu Harrison Ford’a gönderdim. Bana ‘şu ana kadar okuduğum en iyi senaryo’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Digital Spy’ın haberine göre, 35 yıl önceki ilk filmin yönetmeni olan Scott, Harrison Ford’un kendisine, “Her zaman istediğim şey, ilk filmin dışına doğru doğal olarak akan bir hikaye” dediğini de aktardı. 

6 Ekim’de vizyona girecek filmin başrol oyuncularından Altın Küre ödüllü aktör Ford, Berlin’deki özel gösteriminin ardından yaptığı açıklamada ise, “İlk filmdeki gibi Rick Deckard karakterine hayat veriyorum. En büyük fark 35 yıl, 35 yılda dünya çok değişti. Scott çok ilginç bir hikaye oluşturdu. İkincisinin çekileceğini asla tahmin edemezdim. Fakat Scott ikinci bölümü de çekmek istedi. Bana da canlandırdığım karakteri daha ileri bir boyuta taşıyabilmem için fırsat verdi” diye konuştu. 

İzleyicilere yeni birşeyler sunma sorumluluğu hissettiğini kaydeden usta oyuncu, “Sanırım bunu yaptık. İlk bölümün üzerine inşa ettik ancak tek başına da oldukça anlaşılabilir bir film. Filmden keyif almanız için ilk bölümü izlemiş olmanız gerekmiyor. Fazla detay veremem. Çünkü sinemaseverlerin film hakkında bilgi sahibi olmasını değil, filmin kendisini tecrübe etmeye fırsatı olmasını istedik” şeklinde konuştu. 

Yönetmenlik koltuğuna Denis Villeneuve’ün oturduğu yapım, ilk filmdeki olayların 30 yıl sonrasını ele alıyor. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K (Ryan Gosling) insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarıyor. Bir felaketi önleyebilmesi için eski Rick Deckard'ı (Harrison Ford) bulup ondan bazı sorularına yanıt almaya çalışıyor.