‘Daha’ Uluslararası Film Festivallerinde Boy Gösteriyor

24.09.2017 13:46
‘Daha’ Uluslararası Film Festivallerinde Boy Gösteriyor

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Onur Saylak’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Daha filmi, 26 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında Norveç’teki Bergen Uluslararası Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluşacak. 

Hakan Günday’ın 2013 yılında çıkan ve büyük beğeni toplayan aynı adlı kitabından uyarlanan film, pek çok ülkede önemli film festivallerinde izleyicilerin karşısına çıktı. Dünya prömiyerini 3 Temmuz’da Çek Cumhuriyeti’ndeki Karlovy Vary Festivali’nde övgü dolu yorumlar alarak yapan Daha, 8 – 17 Eylül tarihlerinde 19. Hollanda Uluslararası Film Festivali’nde yer aldı. 

Bir sonraki durağı 17 - 24 Eylül tarihleri arasındaki Batum Uluslararası Art House Film Festivali olan yapım, şimdi de 20 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Kanada’da düzenlenen Calgary Uluslararası Film Festivali’nde Dünya Sineması seçkisinde gösteriliyor. 

Daha’nın Türkiye prömiyeri ise, bu yıl 24.’sü düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleşecek. Etkileyici anlatımı ve oyunculuklarıyla olumlu yorumlar alan Daha’da Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Tuba Büyüküstün, Uğur Aslan, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kaan Uluca, Lara Aysal, Onur Akgülgil ve Pervin Bağdat başlıca rolleri üstleniyor. 

Filmde, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal eden 14 yaşındaki Gaza’nın, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesi sonucu suçla tanışması ve gelişen olaylar anlatılıyor.