Türk Sinemasının Ustalarına Onur Ödülü

26.09.2017 10:41
Türk Sinemasının Ustalarına Onur Ödülü

24. Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 

Kentteki bir otelde düzenlenen törende, yapımcı, yönetmen ve senarist Temel Gürsu, Türkiye’de akademik düzeyde örgün sinema televizyon eğitimini başlatan Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, oyuncu ve söz yazarı Hümeyra, oyuncu Şemsi İnkaya ve Adana’nın önemli değerlerinden Arif Keskiner’e Onur Ödülü verildi. 

Onur ödülünü almaktan gurur duyduğunu söyleyen Temel Gürsu, sunum sırasında gözyaşlarına engel olamadı. Bu yıl ilki verilen Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü de Nijerya asıllı Amerikalı yönetmen Andrew Dosunmu’ya takdim edildi. 

Sinema ve televizyonun ünlü isimleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı gece, ünlü piyanist Kerem Görsev’in mini konseriyle başladı. Tören, festivalde yarışacak filmlerin tanıtım gösterimleriyle devam etti. 

Davetlilere hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Sanatın icracısı olan başta sinemacılar olarak tüm sanatçılara hürmetimiz Adana’da halkımız adına sonsuza kadar devam edecektir. Kollektif bir şekilde Türk sanatını, Türk sanatçısını yüceltmek konusunda bir zeminde buluşalım” dedi. Festival kapsamındaki etkinlikler 1 Ekim'e kadar sürecek.