Superman’in Tema Müziğinin Yeni Haline Hazır Olun!

29.09.2017 19:52
Superman’in Tema Müziğinin Yeni Haline Hazır Olun!

Justice League (Adalet Birliği) filminin müziklerini besteleyen Danny Elfman, Superman’in klasik tema müziğini ‘daha karanlık’ bir şekilde yorumladığını söyledi. 

Amerikan orkestral müzik yazarı John Williams’ın 1978’deki Superman filmi için bestelediği ve bir klasik haline gelen eser, yıllar sonra tekrar kulaklarımızda yankılanacak, ancak biraz daha farklı bir şekilde. 

Billboard’a konuşan Danny Elfman, “Klasik temayı aslında çok daha karanlık bir şekilde ve çok karanlık bir anda kullanıyorum. Bu sadece dikkatli hayranların fark edebileceği türde bir şey olacak. Bazıları fark etmeyecek. Superman’in aslında kimin tarafında olduğuna emin olamadığımız bir anda duyacağız” ifadelerini kullandı. 

Elfman ayrıca Hans Zimmer’in Batman v Superman filminde bir Wonder Woman sahnesi için hazırladığı başka bir tema müziğinin, bu seneki filmde de etkili bir şekilde kullanılacağı sözünü verdi.

Süper kahraman uyarlamalarına yabancı olmayan 64 yaşındaki besteci, Batman (1989) ve Batman Returns (1992) filmlerinin müziklerini de yapmıştı. Justice League, 17 Kasım’da sinemaseverlerle buluşacak.