V for Vendetta’nın Dizi Projesi Yolda!

05.10.2017 15:08

Yönetmen James McTeigue imzalı 2005 yapımı kült film V for Vendetta’nın televizyon dizisinin çekilmesi için hazırlık yapıldığı bildirildi. 

80’li yıllarda Alan Moore ve David Lloyd‘un kaleminden çıkan çizgi seri V for Vendetta, önce Dez Skinn‘in Warrior dergisinde yayınlandıktan sonra DC Comics’e transfer olmuştu. Wachowski Kardeşlerin senaryosu ve Hugo Weaving, Natalie Portman, John Hurt gibi önemli isimlerin başarılı performanslarıyla beyaz perdeye de aktarılmıştı. 

İngiliz televizyon kanalı Channel 4’ün şu sıralarda ünlü çizgi romanı televizyona uyarlamak için çalışmalar yaptığı belirtiliyor. Ultraviolet, Humans, Black Mirror, Utopia, Philip K Dick’s Electric Dreams ve Misfits gibi tanıdık televizyon dizilerine ev sahipliğini yapan Channel 4’un V for Vendetta’nın dizi uyarlaması için hangi isimleri görevlendirdiği şimdilik bilinmiyor. 

İsim hakları DC Comics ve Warner Bros Inc.’e ait olan V for Vendetta’nın 12 yıl önce başarılı bir şekilde sinemaya uyarlanmasına rağmen kısıtlı süresi nedeniyle belirli ayrıntıların es geçildiği, konuyu geniş kapsamlı ele alacak dizi projesinin olumlu bir yönde ilerleyeceği düşünülüyor. 

V for Vendetta’da, 2020’nin diktatör rejimle yönetilen İngiltere’sinde korkuyla sindirilmiş insanlara egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran Guy Fawkes’un ve halkının uyanış öyküsü anlatılıyor.