'Babam' Vizyonda

09.10.2017 10:58

Yönetmenliğini ve senaryosunu Nihat Durak'ın üstlendiği dram türündeki Babam filmi sanatseverlerle buluştu.

Oyuncu kadrosunda Melisa Şenolsun, Berker Güven, Çetin Tekindor, Erkan Kolçak Köstendil ve Cezmi Baskın gibi isimlerin yer aldığı filmin yapımcılığını ise Filiz Üstün Durak üstleniyor. 

Çekimleri Gelibolu’da yapılan film hakkında konuşan yönetmen Nihat Durak, "Babam, vicdan üzerine, vicdana seslenen bir film. İnsanların birbirine dokunması üzerine bir film. Seyircinin bunların karşılığını göreceğini düşünüyorum. Bir babanın yaşam yolcuğuna odaklanıyorum. Filmin hikayesi 2 yılda demlenerek senaryo haline geldi” açıklamasını yaptı.

Oyuncu Melisa Şenolsun ise, “Böyle bir filmin yapılması çok önemli. İnşallah insanlar hayatta birbirine dokunmanın, küçük bir iyiliğin herkesi nasıl etkileyeceğini görür. Bizi iyilik kurtaracak aslında. Bu umudu veren bir film” ifadelerini kullandı.

FİLMİN KONUSU

Yusuf Tunalı (Çetin Tekindor) karısının vefatıyla sarsılmış bir adamdır, geride kalan tek akrabası da, zihinsel engelli oğlu Arif'tir (Berker Güven). Bir yandan sahibi olduğu sardalya konservesi fabrikasını ayakta tutmak, diğer yandan hiçbir zaman tam olarak kabullenemediği oğluyla ilgilenmek, Yusuf için oldukça zorlayıcı olacaktır. Bu esnada fabrikasında işe yeni başlayan Feride (Melisa Şenolsun) her şeyi değiştirecektir. Atanamadığı için mecburen bu işi yapan Feride'nin Arif'le yakından ilgilenmesi genç adamı olumlu etkiledikçe, Yusuf'un da çevresine ve kendisine bakışı değişecektir.