Kadir İnanır: Festivalimizi Geri İstiyoruz

14.10.2017 11:22
Kadir İnanır: Festivalimizi Geri İstiyoruz

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, Uluslararası Antalya Film Festivali’nden ulusal film yarışma kategorisinin kaldırılmasına yönelik eleştirilerde bulundu. 

Uluslararası Antalya Film Festivali’ne alternatif olarak İstanbul’da düzenlenecek olan Ulusal Yarışma hakkında konuşan usta oyuncu: “Altın Portakal’dan ulusal film kategorisinin kaldırılmasına halk karar verseydi buna itirazımız olmazdı. Ancak bu kararı halk vermedi. Biz festivalimizi geri istiyoruz. Tek derdimiz de bu. Kimseyle kavga hesabı da yapmıyoruz. Bu sinema sektörünün aldığı bir karar. Asıl zararı biz değil ulusal niteliği kaldıranlar veriyor. Biz bu festivali el birliği ile yüceltiyoruz. Bu festival yücelecek ve kentine geri dönecek” dedi. 

Ulusal Yarışma’nın jüri üyesi olan İnanır’a yanıt veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “İnadına bir yaklaşım veya karikatürize anlayışla düzenlenen festivallerin Türk sinemasına ne katkı sağlayacağını zaman gösterecektir. Biz sinema endüstrimize katkı koyacak herkese başarılar dileriz. Antalya Uluslararası Film Festivali çok farklı kulvardadır. Ulusal film yarışmalarıyla uluslararası film yarışmasının bulunduğu bir festivali karşılaştırmak elmayla armudu karşılaştırmaktan öteye gitmez” ifadelerini kullandı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği 54. Uluslararası Antalya Film Festivali 21 – 27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.