Weinstein'dan Sonra James Toback Skandalı!

23.10.2017 15:31
Weinstein'dan Sonra James Toback Skandalı!

Oscar’lı Hollywood filmlerinin ünlü yapımcısı Harvey Weinstein'ın 30 yıl süren taciz olaylarının ortaya çıkmasının ardından bir iddia daha gündeme geldi. 72 yaşındaki Amerikalı senarist ve yönetmen James Toback’ın 38 kadını taciz ettiği öne sürüldü.

Başrolünde Warren Beatty’nin oynadığı ve Oscar’a aday olan Bugsy (1991) filminin senaryosuna imza atan ve şu sıralar Sienna Miller ile Alec Baldwin’in oynadığı The Private Life of a Modern Woman’ı yazıp yöneten James Toback hakkında 38 kadın oyuncu taciz iddiasında bulundu.

Aslında Toback’ın tacizlerinin bütün Hollywood çevrelerince uzun zamandır bilindiği, Weinstein skandalının ardından tacize uğrayan kadınların konuyu gündeme getirdiği belirtiliyor. 

Toback’ın özellikle genç aktrisleri rol teklif ederek kandırdığı ve otel odalarına çektiği, provokatif rollerin altından kalkıp kalkamayacakları sorusunu bahane ederek soyunmaya zorladığı iddia ediliyor. Veruca Salt grubu solisti Louise Post ile oyuncular Amber Tamblyn ve Adrienne Lavalley gibi isimler taciz mağduru olduklarını ifade ediyor. Çoğu kişi ise henüz ismini açıklamış değil. 

Amerikalı aktris Echo Danon, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer 90'lı yıllarda film sektöründeyseniz Harvey Weinstein'in tacizci olduğunu bilirsiniz. Bir diğeri de James Toback'tir" dedi. 

İddialara yanıt veren James Toback, söz konusu kadınlarla tanışmadığını, tanıştıysa bile bunun beş dakikayı geçmediğini, sağlık sorunlarının tacizde bulunmasını engelleyeceğini ileri sürüyor.