2017 Kasım Ayında Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler

01.11.2017 11:27

2017 yılının Kasım ayında vizyona girecek çok sayıda başarılı film sinemaseverleri bekliyor olacak. Aralarında en dikkat çekici olanları sizler için derledik:

Testere: Jigsaw Efsanesi – 3 Kasım 2017 

İlki 2004 yılında vizyona giren korku serisi Testere’nin sekizinci devam halkası izleyicilerin karşısına çıkıyor. John Kramer / Jigsaw karakterine hayat veren aktör Tobin Bell yine sahnede. Yönetmenlik koltuğunda Michael ve Peter Spierig kardeşler oturuyor. Hikaye, her biri birbirinden özgün ve korkunç şekillerde katledilmiş cesetlerin ortaya çıkmasını ele alıyor. Deliller John Kramer'ı işaret etse de ortada mantıksız bir durum beliriyor: Kramer öleli yıllar geçtiği gerçeği. 

The Square (Kare) – 3 Kasım 2017

Kadrosunda Elisabeth Moss, Dominic West, Claes Bang ve Terry Notary gibi isimleri barındırmasıyla dikkat çeken dram ve komedi türlerindeki yapım, yönetmen Ruben Östlund‘un Force Majeure (2014) filminin devamı niteliğinde. Hikaye, hırslı bir müze yöneticisinin yeni açılacak sergiyle büyük bir etki yaratma çabasına odaklanıyor. Film, İsveç’in Oscar adayı olarak da öne çıkıyor. 

Murder on the Orient Express  (Doğu Ekspresinde Cinayet) – 10 Kasım 2017 

İngiliz polisiye yazarı Agatha Christie’nin beyaz perdeye uyarlanan olan en ünlü eserlerinden olan Doğu Ekspresinde Cinayet filmi, Michael Peņa, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer ve Daisy Ridley gibi sevilen isimleri bir araya getiriyor. 1935 yılında geçen film, İstanbul - Paris yolculuğu yapan ekspres treninin içinde işlenen cinayetin dedektif Hercule Poirot (Kenneth Branagh) tarafından aydınlatılmasını konu alıyor. 

Yol Ayrımı – 10 Kasım 2017 

Usta oyuncu Şener Şen ve ünlü yönetmen Yavuz Turgul, yedinci kez bir arada! Kadrosunda Mert Fırat, Nihal Yalçın, Rutkay Aziz ve Tilbe Saran’ın da yer aldığı dram türündeki film, hayatını babasından devraldığı bir tekstil şirketine adayan ancak geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama olan bakış açısı değişen katı ve agresif yönetici Mazhar Kozanlı’nın (Şener Şen) hikayesini anlatacak. 

The Killing Of A Sacred Deer (Kutsal Geyiğin Ölümü) – 17 Kasım 2017

Yönetmenlik koltuğuna Yorgos Lanthimos’un oturduğu dram ve korku türlerindeki filmin başrollerinde Colin Farrell ve Nicole Kidman bulunuyor. Başarılı bir kardiyolog ve göz doktoru eşinin huzurlu hayatınına giren sırlarla dolu bir gencin herşeyi alt üst edişinin anlatıldığı filmin hikayesi Cannes’ta En İyi Senaryo Ödülü kazanmıştı.

Justice League (Adalet Birliği) – 17 Kasım 2017 

DC Comics hayranlarının merakla beklediği filmde Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ezra Miller (Flash) ve Ray Fisher (Cyborg)’un bir araya gelerek dünyayı tehdit eden çok büyük bir güce karşı savaşmalarını izleyeceğiz. Zack Snyder’ın yönetmenliğinde çekimleri başlayan filmi Joss Whedon tamamlamıştı.

Wonder (Mucize) – 17 Kasım 2017

Yönetmen Stephen Chbosky’nin drama türündeki filmi, Julia Roberts, Owen Wilson, Crystal Lowe, Jacob Tremblay ve Ali Liebert gibi isimleri bir araya getiriyor. Yüzünde fiziksel bir bozukluk bulunan genç August ‘Auggie’ Pullman (Jacob Tremblay)’in, toplum tarafından kabul görmeye çalıştığı duygusal hikayesi anlatılıyor.  

Grain (Buğday) – 24 Kasım 2017 

Yumurta, Süt ve Bal üçlemesinin yönetmeni Semih Kaplanoğlu, yeni filmi Buğday'ın başrollerinde Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur'a yer verdi. Yakın gelecekte geçen filmin hikayesinde, parlak kariyerini terk eden bir bilim insanı ile bir tohum genetiği uzmanı özelinde, kuraklık, açlık, mülteciler ve genetik değişiklikler konuları ele alınıyor.