Kevin Spacey’le İlgili Taciz Suçlamaları Artıyor

04.11.2017 10:20
Kevin Spacey’le İlgili Taciz Suçlamaları Artıyor

Oscar'lı oyuncu Kevin Spacey hakkında Emmy ödüllü popüler dizi House of Cards'ın ekibinden olan ve isimlerini saklı tutan 8 kişi daha taciz iddiasında bulundu. 

ABD’de bir televizyona konuşan ekip üyeleri, Kevin Spacey'nin sette genç erkekleri ağına düşürmeye çalıştığını, ekiptekilere sözlü şekilde sarkıntılık yaparak tacizde bulunduğunu ve sette ‘zehirli bir ortam’ oluşturduğunu söyledi. Dizinin bir yapım asistanı da ünlü aktörün kullandığı arabayla sete gelirken kendisini elle taciz ettiğini, çekim sırasında eşyalarını koyduğu karavanda da sarkıntılık yaptığını anlattı. 

Vulture dergisine konuşan ve ismini açıklamayan bir aktör, 12 yaşındayken Spacey'nin verdiği bir oyunculuk kursuna katıldığını, iki yıl sonra aktörle aralarında cinsel ilişki başladığını, 15 yaşına geldiğinde Spacey’nin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını ve bunun üzerine kendisinden ayrıldığını öne sürdü. 

Meksikalı oyuncu Roberto Cavazos, Spacey Londra'daki Old Vic Tiyatrosu sanat yönetmeniyken 11 yıl boyunca kendisi de dahil genç erkek aktörleri sürekli taciz ettiğini ifade etti. Film yapımcısı Tony Montana da Kevin Spacey'nin tacizi sonrası 6 ay boyunca travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını aktardı.

Bu arada, Spacey hakkında 2008 yılında İngiltere'de yaşandığı öne sürülen bir cinsel saldırı olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. Şikayette bulunan kişinin 23 yaşında olduğu bildiriliyor. 58 yaşındaki Spacey, hakkındaki cinsel taciz iddialarının artması sonrası tedavi olacağını açıklamıştı.