Yüzüklerin Efendisi’nin dizi haklarını Amazon satın aldı!

14.11.2017 10:01
Yüzüklerin Efendisi’nin dizi haklarını Amazon satın aldı!

ABD merkezli Amazon Inc şirketi, yazar J.R.R. Tolkien’ın fantastik kurgu başyapıtı Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) romanlarını televizyon dizisine uyarlama ve Amazon Prime platformunda yayınlama hakkını kazandı. 

HBO ve Netflix’e karşı yürüttüğü mücadeleyi kazanan Amazon, tarihin en büyük ve pahalı televiyon anlaşmalarından birisini gerçekleştirdi. Resmi rakamlar belirtilmese de Amazon Inc’in Tolkien Estate and Trust Vakfı’na az 250 milyon dolar telif hakkı ücreti ödediği konuşuluyor. 

Amazon’dan yapılan açıklamada, Tolkien’ın ünlü üçlemesinin ilk ayağı olan ‘The Fellowship of the Ring’ (Yüzük Kardeşliği) ve öncesinde yaşanmış yeni hikayeleri temel alacak, çok sezonlu bir dizi çekileceği belirtildi. 

Amazon Studios’un prodüksiyon sürecine Tolkien Vakfı, HarperCollins ve Warner Bros.’un New Line Cinema bölümü de katkıda bulunacak. Amazon’un CEO’su ünlü milyarder Jeff Bezos, kişisel Twitter hesabından, “Amazon Prime başını Orta Dünya’ya çevirdi” diyerek basın açıklaması paylaştı. 

Amazon Studios’tan Sharon Tal Yguado da, “Yüzüklerin Efendisi, nesiller boyu insanların hayal gücünü hem edebiyat hem de beyaz perde ile yakalamayı başarmış kültürel bir fenomen. Serinin hayranlarını Orta Dünya’da destansı bir yolculuğa çıkaracağımız bu anlaşmadan ötürü onur ve heyecan duyuyoruz” dedi. 

Dünya çapında çok büyük bir hayran kitlesi olan Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit kitaplarından 2001 – 2014 yılları arasında toplam 6 film beyaz perdeye uyarlanmıştı. Yönetmen Peter Jackson'ın ilk üçlemesi 3 milyar dolara yakın gişe hasılatı elde etmiş, toplam 17 Oscar ödülü kazanmıştı.