Yeni James Bond filminin yönetmeni belirlendi iddiası

14.11.2017 18:55
Yeni James Bond filminin yönetmeni belirlendi iddiası

Ajan James Bond karakterinin 25. filminin yönetmenlik koltuğu için tanıdık bir isim konuşuluyor. Skyfall (2012) ve Spectre’yi (2015) çeken Sam Mendes’in seriye geri dönebileceği belirtiliyor. 

Disney’in Pinocchio uyarlamasından vazgeçen 52 yaşındaki Oscar’lı yönetmenin yönünü Bond filmine çevirdiği ve kendi üçlemesini tamamlamak istediği söyleniyor. Beşinci kez 007’yi oynayacak olan ünlü aktör Daniel Craig’in de yeniden Sam Mendes ile çalışmak istediği gelen haberler arasında. 

Resmi adının ‘Shatterhand’ olacağı iddia edilen 25. Bond filmi için ilk etapta Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve’ün ismi geçmişti. Ancak Villeneuve, geçtiğimiz günlerde bir Dune filmi yapmak istediğini ve senaryosu üzerinde çalıştığını kaydetmişti. Ünlü yönetmen Christopher Nolan ise gelecekte seriyi ‘yeniden kurmak’ istediğini ifade ediyor. Sam Mendes’in çektiği son Bond filmi Spectre, dünya çapında 880 milyon dolar gişe geliri elde etti. 

Filmle ilgili bir iddia da Amerikalı milyarder Elon Musk’la ilgili. Teknoloji devi SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su olan Musk’ın 25. Bond filminde kullanılmak üzere bir roket inşa ettirdiği öne sürülüyor. Yeni James Bond filmi 2019 yılı Kasım ayında gösterime girecek.