John Rhys-Davies (Gimli): Tolkien’ın kemikleri sızlıyor olmalı

16.11.2017 23:09
John Rhys-Davies (Gimli): Tolkien’ın kemikleri sızlıyor olmalı

Yönetmen Peter Jackson imzalı Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Gimli karakterine hayat veren aktör John Rhys-Davies, televizyon dizisi fikrine ilişkin, “Zavallı Tolkien’ın mezarında kemikleri sızlıyor olmalı” dedi. 

Kendisiyle dün yapılan bir röportajda, Amazon Inc’in Tolkien Vakfı’na en az 250 milyon dolar telif hakkı ücreti ödediğini hatırlatan 73 yaşındaki Galli oyuncu, “Bunu yapabilecek paraları var biliyorum ama neden bir Yüzüklerin Efendisi dizisine ihtiyaçları olduğu konusu beni biraz endişelendiriyor. İlkesiz ve prensipsiz bir açgözlülük söz konusu. Online kumardan olağanüstü miktarda para elde ediyormuş gibi, bu para hırsı utanç verici” diye konuştu. 

Yüzüklerin Efendisi üzerinden daha fazla para kazanmak isteyen şirketlere seslenen Rhys-Davies, “Daha iyisini yapmak gibi bir niyetleri yok, tek dertleri para. Şöyle bir teklifim var; Yüzüklerin Efendisi, elfler ve cüceler hakkında sonradan yazılmış çok sayıda taklit öykü var, bunları bir araya getirip kendi evreninizi inşa edin ve Tolkien’ın orjinal Orta Dünya’sından uzakta kendi çizginizi çizin. Eminim bu sizin için daha az maliyetli olur” ifadelerini kullandı.

HBO ve Netflix’i geride bırakarak Yüzüklerin Efendisi’nin dizi haklarını satın alan Amazon’un, beş sezonluk bir seri için yaklaşık 1 milyar dolar bütçe ayırdığı belirtiliyor. 

  • John Rhys-Davies