Çizgi romanların başyapıtı ‘Watchmen’in dizisi geliyor

20.11.2017 10:57
Çizgi romanların başyapıtı ‘Watchmen’in dizisi geliyor

Süper kahramanların hikayelerini en gerçekçi ve derinlikli anlatan eser olarak dünya edebiyatının önemli yapıtları arasında sayılan ‘Watchmen’, ünlü senarist ve yapımcı Damon Lindelof tarafından televizyon ekranlarına uyarlanıyor. 

İlk kez 1986 yılında Alan Moore’un yazdığı ve Dave Gibbons’ın çizdiği ünlü seri, DC Comics tarafından yayınlanmış, alışılmışın dışındaki tarzı ve beklenmedik gerçekçiliği ile büyük ses getirmişti. Şimdi ise Lost'un yaratıcılarından biri olarak tanıdığımız Damon Lindelof’un ellerinde şekilleniyor. 

Los Angeles’taki bir festival söyleşisinde açıklamalarda bulunan Lindelof, “Marvel ve DC filmlerini severim ancak tehlikeli zamanlardayız ve tehlikeli şovlara ihtiyacımız var. Ayrıca yüzünde maske olan insanlara güvenmememiz gerektiğini görmeliyiz. Gerçek dünyada süper kahramanların ciddi, yıkıcı ve felaket getirici potansiyelleri var” diye konuştu. 

Süper kahraman motiflerini ters yüz eden Watchmen’de Superman aslında insanlardan nefret edebiliyor veya emekli bir kahraman cinayete kurban gidebiliyor. Bir çizgi roman bağımlısı olarak daha önce hiç bu konuda bir filme ya da televizyon yapımına katkıda bulunmadığını hatırlatan Lindelof, “Artık zamanı geldi” dedi. 

Henüz proje aşamasındaki Watchmen’in HBO’da yayınlanması bekleniyor. Ünlü çizgi roman serisi, 2009 yılında yönetmen Zack Snyder tarafından beyaz perdeye de uyarlanmıştı.