Ayla’nın yapımcısı Uslu: Türkiye ilk kez Oscar’a bu kadar yakın

20.11.2017 15:07
Ayla’nın yapımcısı Uslu: Türkiye ilk kez Oscar’a bu kadar yakın

Sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu, "Belki de Türkiye ilk kez Oscar'a bu kadar yakın. İnşallah Mart ayında Oscar'ı alıp geleceğiz" dedi.

Antalya’daki bir alışveriş merkezinde dün galası yapılan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, “Türk halkının filme gösterdiği ilgi muhteşem. Türk insanı bu filmde kendisini gördü. Adeta kendi merhametiyle yüzleşti. Bundan sonrası size emanet. Ayla artık sizin filminiz. İnşallah Mart ayında Oscar'ı alıp geleceğiz" diye konuştu. 

Türkiye'nin ilk kez Oscar'a bu kadar yakın olduğunu vurgulayan Uslu, “Çok umutluyuz. Bu sene Oscar'a katılan filmlerde gerçek hikaye olmaması ve Ayla filminin dünyanın kanayan bir yarasına parmak basması bizi daha da şanslı yapıyor. Ben Oscar heyetinin bunu gözardı etmeyeceğini, bu insanlık hikayesi ile bütün dünyayı konuşturacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Uslu, bugün dünyanın her yerinde bir savaş yaşandığını belirterek, “Savaşın mağduru binlerce çocuk var. Ayla filmini izleyen dünyanın bütün bölgelerinden güzel yorumlar alıyoruz. Filmi Los Angeles'te izleyen bir çift Gaziantep'e gelerek savaş mağduru bir çocuğu evlat edindi. Bu kadar etkili oldu film" sözlerini sarf etti. 

Filmin Antalya galasına oyuncular Kim Seol, İsmail Hacıoğlu, Murat Yıldırım, Sinem Uslu, Koray Ergün ve Halil Kumova da katıldı.