Uslu: Süper kahramanlar Ayla filmini geçemedi

25.11.2017 14:39

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Bütün süper kahramanlar aynı filmde toplandı, Batman’i, Superman’i, Ayla’nın karşısına koydular ama başarılı olamadılar” dedi. 

Popüler DC Comics kahramanlarını bir araya getiren Justice League (Adalet Birliği) filmine atıfta bulunan Mustafa Uslu, Türkiye’deki sinema salonlarında Ayla filminin dördüncü haftasında olmasına rağmen gişede bir numara olduğunu vurguladı. 

İddialı açıklamalarda bulunan ünlü yapımcı, “Yüzde 100, açık ara Oscar’ı alacağımıza inanıyorum. Hangi kurul, heyet ya da komite bu filmi görmezden gelebilir? Bu hikayenin dünyada eşi, benzeri yok. Komitelerde Ayla’nın Oscar’a ihtiyacı yok, Oscar’ın Ayla gibi bir hikayeye ihtiyacı var’ deniyor” ifadelerini kullandı. 

Türk sinemasının Ayla ile yeni bir ivme kazanacağına inandığını söyleyen Uslu, “Dizi kıvamında projeler yapıp sinema filmi diye piyasaya koydular. Yönetmeni, oyuncuları hatta kameramanları bile aynı. Maalesef Türk halkı başka seçeneği olmadığı için bunları izlemek zorunda kalıyor" diye konuştu.