Tarantino’nun Star Trek (Uzay Yolu) projesi gerçeğe dönüşüyor!

05.12.2017 10:21
Tarantino’nun Star Trek (Uzay Yolu) projesi gerçeğe dönüşüyor!

Hollywood’un aykırı isimlerinden Quentin Tarantino, bir Star Trek (Uzay Yolu) filminin yönetmenlik koltuğuna oturabilir mi? Bu konuya dair ilginç gelişmeler yaşanıyor. 

54 yaşındaki Amerikalı yönetmen, 2015’te verdiği bir demeçte, Star Wars (Yıldız Savaşları) yerine bir Star Trek filmi yönetmeyi tercih edeceğini ve bu fikre açık olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz Eylül’de yaptığı açıklamada ise, “Toplantısını yapıp konuşmaya değer” ifadelerini kullanmıştı. 

Deadline’ın özel haberine göre, Tarantino bu konuyla ilgili ‘harika bir fikir’ bulduğunu belirterek Paramount Pictures’ın kapısını çaldı ve planlarını bir diğer usta yönetmen J.J. Abrams ile paylaştı. Bunun üzerine bir ekiple senaryoya dair çalışmaların çalışmaların başladığı, projenin hayata geçmesi durumunda filmin yönetmenliğini Tarantino’nun, yapımcılığını ise Abrams’ın üstleneceği iddia edildi. 

Şu sıralarda resmi adı açıklanmayan dokuzuncu filmi üzerinde çalışan Tarantino ve Star Wars: Episode IX ile meşgul olan J.J. Abrams’ın bir yandan da bu sıradışı Star Trek filmi üzerinde kafa yordukları belirtiliyor. 

Tarantino'nun tarzıyla böyle bir filmde çok ama çok fazla uzaylı kanı dökülebilir. Deadline’ın ulaşmaya çalıştığı Paramount yetkilileri, şimdilik konuyla ilgili yorum yapmayı reddediyor. Kendi tarzından ödün vermeyen ünlü yönetmenin, büyük stüdyoların sınırlarını kabul ederek böyle bir filmi çekme ihtimalinin ne kadar gerçekçi olduğu da hala bir soru işareti. Atılan ciddi adımların nasıl sonuç vereceği ise yakında ortaya çıkacak.