Watchmen’in çekimleri Mart’ta başlıyor

19.12.2017 12:04
Watchmen’in çekimleri Mart’ta başlıyor

Süper kahramanların hikayelerini en gerçekçi ve derinlikli anlatan eser olarak dünya edebiyatının önemli yapıtları arasında sayılan ‘Watchmen’, ünlü senarist ve yapımcı Damon Lindelof tarafından televizyon ekranlarına uyarlanıyor. 

HBO’da yayınlanacak dizinin pilot bölümü çekimlerine 2018 yılının Mart ayında başlanıyor. Oyuncu kadrosunun önümüzdeki iki – üç ay içerisinde duyurulacağı, serinin 2018 Eylül’ünde ekranlarda olabileceği belirtiliyor. 

İlk kez 1986 yılında Alan Moore’un yazdığı ve Dave Gibbons’ın çizdiği ünlü seri, DC Comics tarafından yayınlanmış, alışılmışın dışındaki tarzı ve beklenmedik gerçekçiliği ile büyük ses getirmişti. Şimdi ise Lost'un yaratıcılarından biri olarak tanıdığımız Damon Lindelof’un ellerinde şekilleniyor. 

Süper kahraman motiflerini ters yüz eden Watchmen’de Superman aslında insanlardan nefret edebiliyor veya emekli bir kahraman sokak ortasında cinayete kurban gidebiliyor. Ünlü çizgi roman serisi, 2009 yılında yönetmen Zack Snyder tarafından beyaz perdeye de uyarlanmıştı.