Yeni Cleopatra filminde bolca şiddet ve cinsellik olacak

26.12.2017 16:06
Yeni Cleopatra filminde bolca şiddet ve cinsellik olacak

Henüz proje aşamasındaki Cleopatra filminin senaryosu üzerinde çalışan David Scarpa, filmde bolca küfür, şiddet ve seks sahnesinin yer alacağını söyledi. 

Sony Pictures, Stacy Schiff‘in yazdığı ‘Cleopatra: A Life’ kitabını beyaz perdeye uyarlayarak Elizabeth Taylor’lı başyapıt Cleopatra'nın (1963) remake’ini (yeniden çekilmesi planlanan filmi) yapmaya kararlı.

Senaryoyu üstlenen David Scarpa da geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir röportajında filme ilişkin ilk bilgileri paylaştı. Scarpa, yeni Cleopatra filmine yönelik şunları söyledi: 

All the Money in the World’de olduğu gibi sıkı bir araştırma periyoduna girdik ve nasıl yeni bir şey yapabilirizin yanıtlarını aradık. İki farklı jenerasyonu bir araya getirmeye çalıştık. Üç saatlik geçit alayı tantanalarıyla dolu, düzgün İngilizce aksanların kullanıldığı bir prestij filmi yapmak yerine politik bir gerilim yazmayı tercih ettik. Kirli, kanlı, birçok insanın küfrettiği, seks yaptığı, siyasi gerilim ve suikastlerle dolu yalın bir senaryo ortaya koyduk. Filmin gideceğini düşündüğümüz yönün tam tersi istikametinde ilerledik.”

Yapımcılığını Scott Rudin ve Amy Pascal’ın üstlendiği filmde senaryo hazır olsa da yönetmenlik koltuğu için henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. En büyük aday Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve

Bir diğer belirsizlik ise Cleopatra’yı kimin oynayacağı. Çok uzun zamandır Angelina Jolie söylentileri bulunuyor. Geçtiğimiz yaz konuyla ilgili demeç veren ünlü aktris, “Film için bir senaryo var fakat işin içine girmedim” diye konuşmuştu. Filmin akıbetine ilişkin sorular 2018’de cevap bulacak.