Jodie Foster: Süper kahramanlar Hollywood’u mahvediyor

31.12.2017 18:54
Jodie Foster: Süper kahramanlar Hollywood’u mahvediyor

Oscar’lı oyuncu Jodie Foster, aralarında süper kahramanların da bulunduğu çok büyük bütçeli filmlerin şimdiki Hollywood’u ve geleceğini mahvettiğini söyledi. 

55 yaşındaki Amerikalı aktris, Cuma günü yayınlanan röportajında, büyük stüdyoların filmlerin kalitelerine aldırış etmeden mümkün olduğu kadar fazla izleyici kitlesini çekmeye çalıştıklarını ve ‘görselliği’ yem olarak kullandıklarını belirtti. 

Sinemaya gitmenin artık bir ‘eğlence parkına’ gitmeye benzediğini kaydeden Foster, “Stüdyolar kitleleri toplamak ve hissedarları memnun etmek için bol makyajlı kötü içerik üretiyor. Evet iyi para kazanıyorsun ama dünyayı da enkaza çeviriyorsun. Bu gidişat, önce Amerikan seyircisinin, daha sonra da dünyanın geri kalanının izleme alışkanlıklarını mahvediyor. Süper kahramanlar hakkında 200 milyon dolar bütçeli filmler yapmak istemiyorum” dedi. 

Ünlü oyuncu, bu konuda bir istisna yapacaksa da, filmini çekeceği süper kahramanın “gerçekten karmaşık bir psikolojiye” sahip olması gerektiğini vurguladı. 

En son Black Mirror dizisinin dördüncü sezonundaki Arkangel bölümünün yönetmenlik koltuğuna oturan Foster, Steven Spielberg ya da Clint Eastwood gibi ‘dokunulmaz’ isimler bir kenara konulursa Hollywood'da yönetmenliğe olan saygının giderek azaldığını da sözlerine ekledi.