Han Solo ve Episode 9’un müziklerini John Williams besteleyecek

11.01.2018 17:56
Han Solo ve Episode 9’un müziklerini John Williams besteleyecek

Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin ilk filmlerinden itibaren efsanevileşen müziklerine imza atan ünlü besteci John Williams, Han Solo ve Skywalker hikayesinin son filmi Episode 9’da da orkestranın başında yer alacak. 

85 yaşındaki Amerikalı besteci, Star Wars serisinin unutulmaz tema müziğini ilk kez 1977 yılında bestelemiş, söz konusu eseri 2005 yılında Amerikan Film Enstitüsü tarafından ‘tüm zamanların en iyi film müziği’ olarak seçilmişti. 

40 yıldır bu popüler seride birçok oyuncu, yönetmen ve hatta yapımcı stüdyo değişti. Ancak Williams’ın klasik eserleri her zaman filmlere eşlik etti. Ünlü bestecinin son iki filmin kadrosuna dahil olması Star Wars hayranları arasında da sevinç yarattı. 

Yönetmenlik koltuğuna Ron Howard’ın oturduğu, Star Wars evreninin en ikonik karakterlerinden Han Solo’nun gençliğini merkeze alan Solo: A Star Wars Story filmi, 25 Mayıs’ta sinemaseverlerle buluşacak. Skywalker efsanesinin son filmi olan ve yönetmenliğini J.J. Abrams’ın yapacağı Episode 9 ise 20 Aralık 2019’da gösterime girecek. 

Kariyerinde yarım asrı deviren John Williams’ın emekli olmaya da niyeti yok gibi. Geçtiğimiz günlerdeki bir röportaja katılan Williams, şunları söyledi: 

“Bestelemekten hiç bir zaman emekli olmayı düşünmüyorum. Kendimi çok şanslı hissediyorum, yaptığım iş genç olmayı gerektirmiyor. Eğer vizyonunuz hala iyiyse ve elleriniz çalışıyorsa devam edebilirsiniz – ki benim ellerimde eklem iltihabı da yok, gayet iyi piyano çalabiliyorum. Kendimi bu eğlenceden mahrum edecek bir sebep göremiyorum. Müzik her zaman insanı ödüllendirir.”