Az kazanan kadın rol arkadaşına 1,5 milyon dolar bağışladı

15.01.2018 18:45
Az kazanan kadın rol arkadaşına 1,5 milyon dolar bağışladı

Aktör Mark Wahlberg, son filminde kendisinden az maaş aldığını öğrendiği rol arkadaşı Michelle Williams adına Time's Up (Süre Doldu) adlı kampanyaya 1,5 milyon dolar bağışta bulundu.

İkilinin en son beraber oynadığı All the Money in the World adlı filmin yeniden çekimlerinde Wahlberg'ün 1,5 milyon dolar kazandığı, ancak Williams'ın günde en fazla bin dolar para aldığı ortaya çıkmıştı.

Wahlberg bağışı kadın oyuncu, yazar ve yönetmenlerin Hollywood ve diğer sektörlerdeki cinsel taciz ve ayrımcılığa karşı başlattığı Time's Up (Süre Doldu) adlı kampanyanın hukuki birimine yaptı. Filmin yönetmeni Ridley Scott, hakkında cinsel istismar haberleri çıkan oyuncu Kevin Spacey'nin yer aldığı sahneleri yeniden çekme kararı almıştı. 

Bu arada, ünlü Fransız oyuncu Catherine Deneuve, geçen hafta kendi imzasıyla birlikte 100 kişinin kaleme aldığı ve Le Monde gazetesinde yayınlanan mektubun ardından cinsel taciz mağdurlarından özür dilediğini açıkladı. 

Erkeklerin kadınlara kur yapmakta özgür olması gerektiğini savunan Deneuve, yeni mektubunda, “İğrenç cinsel tacizlerin kurbanı mağdurlardan ve mektuptan ötürü incinen herkesi kucaklıyorum. Sadece ve sadece onlardan özür diliyorum” dedi.