Spielberg’ün yeni projesi: Indiana Jones 5

20.01.2018 11:05
Spielberg’ün yeni projesi: Indiana Jones 5

En son The Post ve Ready Player One filmlerine imza atan usta yönetmen Steven Spielberg’ün sonraki iki projesi belli oldu: Indiana Jones 5 ve West Side Story

İlki 1981’de çekilen ve aksiyon, macera, komedi türlerini bir araya getiren Indiana Jones filmlerinin beşincisi için kolları sıvayan Spielberg’ün başroldeki Harrison Ford’un yanına ünlü bir aktörü daha düşündüğü iddia ediliyor. İlk dört filmi toplam 2 milyar dolar hasılat yapan Indiana Jones, sinema tarihinin en sevilen karakterlerinden birisi olarak gösteriliyor.

Arkeolog Indiana Jones mirasını Harrison Ford’dan alıp seriyi genç bir oyuncuyla yeniden başlatmayı düşünen Spielberg’ün aklındaki ilk isim, yeni Jurassic Park filmleriyle başarılı bir ivme yakalayan Chris Pratt

Senaryosunu David Koepp’un yazdığı Indiana Jones 5 filmi 10 Temmuz 2020’de gösterime girecek. Karakterle özdeşleşen Harrison Ford, film vizyona girdiğinde 78 yaşında olacak. Chris Pratt’in rol alıp almayacağı ise henüz kesinleşmedi. 

Indy filminin ardından uzun zamandır ilgilendiği ‘rüya’ projesine odaklanacak olan Spielberg, 1961 yapımı klasik film West Side Story (Batı Yakasının Hikayesi)’ni yeniden çekmeyi planlıyor.