Black Panther filminden ilk izlenimler: Politik, derin ve gerçekçi!

30.01.2018 11:41

Marvel Sinematik Evreni (MCU)’nun merakla beklenen yeni filmi Black Panther’in özel gösterimlerine katılan Amerikalı eleştirmenler, şimdiye kadarki en gerçekçi Marvel süper kahramanını ve çok başarılı bir ‘kötü adamı’ izlediklerini belirtiyor.

Yönetmenliğini Ryan Coogler’ın yaptığı filmde T’Challa / Black Panther karakterini Chadwick Boseman, düşmanı Killmonger’ı ise Michael B. Jordan canlandırıyor. 16 Şubat’ta vizyona girecek filmi önceden izleme fırsatı yakalayanlar, bakalım sosyal medya hesaplarında neler söylemiş: 

Mike Ryan, Huffington Post: “Film özellikle birilerini hedef almıyor ancak şimdiye kadar izlediğim en siyasi Marvel yapımıydı. Bazen kendime bunun bir Marvel filmi olduğunu hatırlatmak zorunda bile kaldım. Üzerine çok şey söylenecek bir film. Ayrıca Michael B. Jordan.. İnanılmazdın.” 

Eric Davis, Fandango: “MCU’nun James Bond filmi bu. Daha önce böyle bir süper kahraman filmi izlememiş olacaksınız. Cesur, güzel ve yoğun. Daha önce hiçbir Marvel filminde görmediğiniz kadar ruhsal ve derin. Yüzde 100 Afrikalı ve olabildiğince uyarıcı.” 

Jen Yamato, LA Times: “İnanılmaz, kinetik ve çok anlamlıydı. Temsil ve kimliğin ne kadar önemli olduğunu, bunları insanlardan yoksun bırakmanın ne kadar trajik olduğunu anlatan bir süper kahraman filmi. Gerçek bir şeylerle ilgili ilk MCU filmi. Michael B. Jordan’ın Killmonger’ı beni ağlattı, o tam anlamıyla bir villain (kötü karakter).”

Steven Weintraub, Collider: “Ryan Coogler, vaaz verme ya da taklit etme gibi yöntemlerden uzakta, gerçek dünya meselelerine değinmek için organik bir yöntem bulmuş. Bunu herhangi bir filmde bile yapmak zorken bir Marvel süper kahraman filminde yapabilmek daha da etkileyici. Hikayesinden çok etkilendim. Loki’den bu yana en iyi kötü adam da bu filmde.”

Angie J. Han, Mashable: “Filmin bitmesini hiç istemedim. Sağlam aksiyon, akıllıca bir hikaye, çok sayıda derin kişilik. Shuri benim yeni favorim, Nakia herşey demek, Killmonger ise muhteşem. T’Challa, MCU’yu yönetmeyi hak ediyor. Coogler yine yapmış yapacağını.”

Geeks of Color: “Şimdiye kadarki en iyi MCU filmi. Hiçbir önyargı ile gitmedim ve başından sonuna kadar çok şaşırdım. Uzun bir süre en iyi Marvel filmi olarak kalacağına eminim. Teşekkürler Ryan Coogler.”

Chris E. Hayne, IGN: “İçerdiği aksiyon ve macera, filmin hikayesi ve ruhuyla boy ölçüşemez. Çok sevdim, yeniden izlemek için sabırsızlanıyorum.”

Kendra James, Shondaland: “Mükemmeldi, en gerçekçi Marvel villain’i (kötü karakteri) bu filmdeydi.”

Yolanda Machado, Moviefone: “Black Panther, siyahi, çok güzel ve gururlu bir film. Görkemli bir şekilde ve kalpten çekilmiş bir aksiyon. Bugün herkesin ihtiyaç duyduğu bir mesaj niteliğinde. Filmdeki kadınlar, renkleri ne olursa olsun, şimdiye kadar olmadığı kadar parlıyorlar, cesurlar ve güçlüler. Coogler bir dahi. Kralım çok yaşa!”