Heath Ledger, Joker’ı devam filmlerinde de oynamak istemiş

01.02.2018 09:26
Heath Ledger, Joker’ı devam filmlerinde de oynamak istemiş

Yönetmen Christopher Nolan imzalı 2008 yapımı The Dark Knight’ta Joker karakterini canlandıran Heath Ledger, hayatını kaybetmeden önce yeni Batman filmlerinde de aynı role devam etmek istediğini söylemiş.

22 Ocak 2008’de ‘reçete ile satılan ilaçlardan kaza eseri zehirlenerek’ 28 yaşında yaşamını yitiren ünlü oyuncunun kız kardeşi Kate Ledger, kendisiyle yapılan röportajında, Heath Ledger ile yaptığı son konuşmaya ilişkin bilgiler verdi: 

“Ölmeden önceki gece onunla konuşmuştum. Gülüyor ve şakalar yapıyorduk. Batman’de yaptığı işten büyük gurur duyuyordu. Başka Batman filmleri için de planları vardı. Chris Nolan, Christian Bale ve Gary Oldman’la çalışmayı çok sevmişti. Hayatı boyunca en iyi vaktini bu filmi yaparken geçirmişti. Noel’de eve geldiğinde çekimler sırasında neler yaptığını anlatmak için sabırsızlanıyordu, Joker’ın sesini taklit ediyor ve gülüyordu, bana rolünü oynuyordu, çok güzel vakit geçirmiştik. Mutluydu ve geleceği için büyük planları vardı.”

The Dark Knight filmi, Joker’la bütünleşen Heath Ledger’ın muhteşem oyunculuğu sayesinde üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala en iyi süper kahraman filmi olarak gösteriliyor. Bu filmdeki rolüyle Oscar’a layık görülen Ledger'dan sonra beyaz perdede ilk Joker karakterine 2016 yapımı Suicide Squad'da Jared Leto hayat vermişti.