Game of Thrones’un yapımcılarından Star Wars filmleri geliyor!

07.02.2018 11:10
Game of Thrones’un yapımcılarından Star Wars filmleri geliyor!

HBO’nun popüler fantastik kurgu dizisi Game of Thrones ile büyük başarı yakalayan yapımcılar David Benioff ile D.B. Weiss, Star Wars (Yıldız Savaşları) evrenine geçiş yapıyor. 

Walt Disney ve Lucasfilm’den yapılan resmi açıklamada, David Benioff ve D.B. Weiss’in yeni Star Wars filmlerinin senaryolarını ve yapımcılığını üstlenecekleri belirtildi. Yeni yapımların ne zaman sinemaseverlerle buluşacağına ilişkin bir bilgi verilmedi. Game of Thrones'un sekizinci ve final sezonu 2019'da ekranlara gelecek. 

Star Wars: The Last Jedi filminin yönetmeni Rian Johnson, 2020’den sonra beyaz perdede ilk kez göreceğimiz karakterlerin ve gezegenlerin yer alacağı yeni bir Star Wars üçlemesini yazıp yönetecek. Benioff ile Weiss’in kaleme alacağı filmler ise Johnson’ın yapımlarından ve eski Skywalker efsanesinden bağımsız şekilde ilerleyecek. 

Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy, “Benioff ve Weiss’in kompleks karakterlere, hikaye derinliğine ve zengin mitolojik öğelere hakimiyetleri, Star Wars’a yeni ufuklar açacak ve seriyi cesurca zorlayacak. Bu beni inanılmaz derecede heyecanlandırıyor” açıklamasını yaptı. 

Bununla birlikte Disney CEO’su Bob Iger da yeni Star Wars televizyon serilerinin hazırlandığını haber verdi. Skywalker hikayesinin sona ereceği ve yönetmenliğini J.J. Abrams’ın üstleneceği Star Wars: Episode IX filmi 20 Aralık 2019’da vizyona girecek.