Obi-Wan Kenobi filmi çekimleri Kuzey İrlanda’da yapılacak

13.02.2018 16:51
Obi-Wan Kenobi filmi çekimleri Kuzey İrlanda’da yapılacak

Star Wars (Yıldız Savaşları) evreninin en ikonik karakterlerinden Obi-Wan Kenobi’yi temel alan spin-off (yan hikaye) projesinin çekimlerine 2019 yılının Ocak ayında Kuzey İrlanda’da başlanacağı belirtiliyor.

Popüler diziler Game of Thrones ve Vikings’in ardından Yıldız Savaşları yapımcıları da 2 milyon nüfuslu ülkeye uğramaya hazırlanıyor. Yerel basına yansıyan haberlere göre geçtiğimiz aylarda birçok kez başkent Belfast’a gelen Lucasfilm kurucusu ve Star Wars evreninin yaratıcısı George Lucas, solo Kenobi filmi için uygun mekanları gezerek bilgi topladı. 

Filmin yönetmenlik koltuğuna özellikle 2000 yapımı Billy Elliot’tan hatırlayacağımız Stephen Daldry’nin oturacağı iddia ediliyor. Daha önceki filmlerde Obi-Wan Kenobi’nin genç halini canlandıran ve adeta rolüyle özdeşleşen aktör Ewan McGregor da geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, çekilmesi planlanan yeni filmde yer almak istediğini söyledi. 

Ewan McGregor, Jedi Kenobi’ye 1999 – 2005 tarihleri arasındaki üçlemede hayat vermişti. Yapımcılığını Tracey Seaward’ın üstleneceği solo Obi-Wan Kenobi filminin vizyon tarihinin ise 2020’yi bulabileceği söyleniyor.