!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

13.02.2018 18:12
!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

36 ülke ve 120 yönetmenden toplam 111 filmin gösterileceği 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali 15 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak. 

Türkiye'nin en sevilen sinema festivallerinden !f İstanbul’un bu yılki teması 'Hayat Var!' olacak. Festival, İstanbul’da 15 – 25 Şubat'ta, Ankara ve İzmir’de ise 1 – 4 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festival, Phantom Thread, Lady Bird, The Disaster Artist, Professor Marston & The Wonder Women’ın da aralarında olduğu yılın merakla beklenen filmlerinin Türkiye galalarına ev sahipliği yapacak. 

Festivalin ‘Galalar’ bölümünde, bu yıl da Sundance’ten Venedik’e, Toronto’dan Cannes’a, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş filmlerin yanı sıra ödül sezonunun öne çıkan yapımlarının da Türkiye galaları düzenlenecek. 

!f İstanbul’un kapanış filmi ise, tüm zamanların en kötü filmlerinden biri sayılan ve kötülüğünün güzelliğiyle külte dönüşen 2003 yapımı The Room'un yapım sürecini konu alan ve James Franco’ya Altın Küre’de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getiren The Disaster Artist olacak. 

'Özel Gösterimler' bölümünde 4 film gösterilecek. Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarından Ara Güler’in 1975’te çektiği ve Yavuz zırhlısının sökülmesini anlatan, dünyada çok az gösterim olanağı bulmuş filmi 'Kahramanın Sonu', Güler’in de katılımıyla gösterilecek.

Festivalin sinema salonları: İstanbul durağında Cinemaximum City’s Nişantaşı, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak & CKM ve Cinemaximum Akasya; Ankara’da Cinemaximum Armada, İzmir’de Cinemaximum Konak Pier olacak. Festivalin etkinlik mekânları ise Bomontiada, Babylon, A Corner in the World X Bomontiada ALT ve Soho House İstanbul olacak.