Bruce Willis, Die Hard 6’yı doğruladı!

28.02.2018 22:57
Bruce Willis, Die Hard 6’yı doğruladı!

Ünlü oyuncu Bruce Willis’in canlandırdığı cesur dedektif John McClane, Die Hard (Zor Ölüm) serisinin altıncı filmi için geri dönüyor. 

Jimmy Fallon’un sunduğu talk show programına katılan 62 yaşındaki Hollywood yıldızı, 1988 yapımı ilk Die Hard filminin üzerinden 30 sene geçtiğinin hatırlatılması üzerine, yılların göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini ifade etti. 

Başlangıçta serinin sinema tarihinde önemli bir yeri olacağını düşünmediğini ama Die Hard’ın giderek yükseldiğini belirten Willis, “Altıncı filmle ilgili söylentiler doğru. Senaryonun son halini görmek için California’ya uçacağım. Evet film gerçekleşecek” dedi. Ünlü yıldızın bu açıklamaları seyircilerden büyük alkış aldı. 

Die Hard 6 büyük olasılıkla dördüncü film Live Free or Die Hard – Zor Ölüm 4.0’ün yönetmenlik koltuğuna oturan Len Wiseman’a emanet edilecek. Wiseman, Ekim 2017’de yaptığı açıklamada, altıncı filmde ana karakter John McClane’in hem gençlik yıllarının hem de günümüzdeki halinin yer alacağını söylemişti. 

İki yıl önce 'Die Hard: Year One' olarak duyrulan altıncı yapımın tamamlanan senaryosuna göre, filmde 70’li yılların New York’unda polislik yapan John McClane’i de göreceğimiz iddia ediliyor. Yani film hem ‘prequel’ (önceden başarıyla çekilmiş bir filmdeki karakterin hayatının daha önceki döneminin veya filmdeki hikayenin geçmiş zamanının konu alınışı) hem de ‘sequel’ (bir önceki filmin devamı) niteliğinde olacak. 

Oyuncu kadrosunu belirlemeye başlayacaklarını kaydeden Wiseman, “Bu filmde doğru oyuncu seçimi çok önemli. Çünkü bizden beklentiler çok yüksek olacak” ifadelerini kullanmıştı. Wiseman, başrolünde yine Bruce Willis’in yer alacağı filmin yapımcılığını da Lorenzo Bonaventura ile birlikte üstlenecek. Henüz kesinleşmiş bir vizyon tarihi bulunmuyor.

En son çekilen Die Hard 5 (A Good Day to Die Hard) filmi 2013'te gösterime girmişti.