Jason Momoa’lı ‘The Crow’un vizyon tarihi belli oldu

04.03.2018 15:52
Jason Momoa’lı ‘The Crow’un vizyon tarihi belli oldu

Sony Pictures, yönetmen Alex Proyas imzalı 1994 yapımı ikonik çizgi roman uyarlaması The Crow (Karga) filminin yeniden çekileceğini ve 11 Ekim 2019’da gösterime gireceğini duyurdu. 

Yönetmenlik koltuğuna Corin Hardy’nin oturacağı filmin başrolünde Game of Thrones ve Justice League gibi yapımlarla büyük üne kavuşan aktör Jason Momoa yer alacak. Momoa’nın Eric Draven karakterine hayat vereceği filmin çekimlerine önümüzdeki günlerde Budapeşte’de başlanacak.  

Filmin yapımcıları arasında 1994’teki filme imza atan isimlerden Jeff Most da bulunuyor. Senaryoyu ise Nick Cave ve Cliff Dorfman kaleme aldı. 

İlk kez 1989 yılında James O’Barr tarafından çizilen The Crow’un beyaz perdeye yansımasının ardından 2005 yılına kadar dört devam filmi de çekildi. James O’Barr’ın yıllar sonra yeni projeye ağırlıklı olarak dahil olacağı, bunun da The Crow hayranlarını heyecanlandırdığı belirtiliyor. 

O’Barr’ın bu karanlık ve gotik hikayesine göre, bir insan öldüğünde onun ruhunu bir karga ölümün ülkesine taşıyor. Bir müzisyen ve nişanlısı, düğünlerinin arifesinde bir serseri çetesi tarafından saldırıya uğruyor ve katlediliyor. Bir yıl sonra müzisyenin mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi oluyor. 

23 milyon dolar bütçeli ilk film, 50,7 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş, başrol oyuncusu Brandon Lee (Bruce Lee’nin oğlu) çekimler sırasında yanlışlıkla vurularak hayatını kaybetmişti.