Top Gun 2’nin çekimleri Temmuz’da başlıyor!

04.03.2018 18:57
Top Gun 2’nin çekimleri Temmuz’da başlıyor!

Vizyona girdiği 1986’da gişe rekorları kırıp başroldeki Tom Cruise’u üne kavuşturan kült film Top Gun’ın devam halkası Top Gun: Maverick’in çekimleri Temmuz’da start alıyor. 

Paramount / Skydance bünyesinde çekilecek olan film sayesinde 56 yaşındaki Tom Cruise da 32 yıl sonra Maverick karakterine geri dönecek. Cruise, filmde seçkin savaş pilotlarının yetiştirildiği bir eğitim kampında kendine aşırı güvenen bir teğmeni canlandırmıştı. 

Yeni filmin yönetmenlik koltuğuna daha önce Oblivion’da Tom Cruise ile birlikte çalışan Joseph Kosinski'nin oturması bekleniyor. Yapımcılığı da Jerry Bruckheimer üstleniyor.

Top Gun 2’de Maverick’in bu defa modern bir ordudaki hikayesi konu edilecek. Cruise dışındaki oyuncu kadrosu ve teknik ekip de önümüzdeki birkaç ay içinde netleşecek. 

Val Kilmer, Tim Robbins, Meg Ryan, Tom Skerrit ve Kelly McGillis'in de rol aldığı 1986 yapımı filmin yönetmeni Tony Scott, 2012'de kendi yaşamına son vermişti. Val Kilmer, geçen yıl yaptığı açıklamada devam filminde de oynamak istediğini söylemişti.

Top Gun: Maverick, 12 Temmuz 2019’da sinemaseverlerle buluşacak.