Vizyondaki filmlerde bu hafta (23 Mart 2018)

22.03.2018 23:17

23 Mart 2018 haftasında 6’sı yerli 9 film sinemaseverlerle buluşuyor. 

Pacific Rim: Uprising (Pasifik Savaşı: İsyan)

Okyanuslardan çıkan canavarlar ve onlarla savaşan dev robotlar geri dönüyor. 2013’te gösterime giren Guillermo Del Toro imzalı Pacific Rim’in devam halkası olan bilimkurgu, aksiyon ve macera türlerindeki filmin yönetmenlik koltuğuna bu sefer Steven S. DeKnight oturuyor. Oyuncu kadrosunda John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjonave Charlie Day gibi isimler öne çıkıyor. Hikaye, ilk filmdeki savaşın 10 yıl sonrasında geçiyor. Başroldeki John Boyega, beş yıl önceki yapımda Idris Elba’nın canlandırdığı karakterin oğlu Jake Pentecost rolüyle karşımıza çıkıyor. Fragmanlarına bakılacak olursa sinemaseverleri büyük bir görsel şölen bekliyor. 

Kar

Yönetmenliğini ve senaryosunu Emre Erdoğdu’nun üstlendiği dram türündeki yerli filmde Hazar Ergüçlü, Ozan Uygun, Halil Babür, Doğaç Yıldız ve Nazlı Bulum isimleri öne çıkıyor. Gayrımeşru bir ilişkinin sonucu doğan Müzeyyen (Hazar Ergüçlü), Antalya'da arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu ve toplumun kabul etmediği davranışlarla dolu bir hayat yaşamaktadır. Liseyi bile bitirememiştir. Hiç görüşmediği 'meşru' üvey kardeşi Ali (Ozan Uygun) ise Bolu'da daha müreffeh ve sistemin içinde bir lise hayatı sürmektedir. Ali, kız kardeşinin varlığından haberdar olunca ilk fırsatta onu ziyarete Antalya'ya gider. İlk başta çok sıcak bir karşılama görmez ancak yavaş yavaş birbirlerine alışırlar. Ali, Müzeyyen'in arkadaş grubunun da bir parçası olur. Ali'nin bundan sonraki amacı Müzeyyen'i yanında götürmek ve kendisinin babaları gibi bir insan olmadığını ona kanıtlamak olacaktır. 

Bordo Bereliler 2: Afrin

Yönetmenlik koltuğuna Erhan Baytimur’un oturduğu aksiyon türündeki filmde Bordo Bereliler bu kez Afrin'e giriyor. Oyuncu kadrosunda Balamir Emren, Çiğdem Batur, Cenk Ertan, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Cavit Çetin Güner yer alıyor. Özel Kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yönelik yaptıkları operasyonu konu alan film, Afrin’de başlayıp Bursa İnegöl’de son buluyor. Çekimleri Bursa İnegöl'de gerçekleşen filmde yüzde 100 yerli yapımı silahlar kullanıldı. 

Çocuklar Sana Emanet

Çağan Irmak’ın senaryosuna ve yönetmenliğine imza attığı dram – gerilim türlerindeki filmde Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü ve Osman Alkaş rol alıyor. Konusuna gelecek olursak; geçirdiği trafik kazasının etkisini üzerinden atmaya çalışan iç mimar Kerem'in (Engin Akyürek) bir köyde yaşayan şifacı bir kadınla (Şerif Sezer) ve diğer köylülerle geçirdiği manevi arınma süreci filmde anlatılıyor.

Martı

Senaryosunu ve yönetmenliğini Erkan Tunç’un üstlendiği, Birol Güven’in yapımcılığındaki dram türündeki filmde Onur Buldu, İrem Sak, Öner Erkan, Sahra Şaş ve Erşan Utku Ölmez rol alıyor. İzmir'in Torbalı ilçesinde bir tavuk çiftliğinde çalışan Yakup (Onur Buldu) ve eşinin burada tekdüze bir yaşamı vardır. Onlara yardımcı olmak üzere gelen Rıza ve eşi Nurgül için bu çiftlik hayatı ilk başta heyecan verici olsa da onlar da rutine alışırlar. İnsanı adeta boğan bu ortamda iki ailenin yolları kesişince, içlerinde sakladıkları da ortaya dökülmeye başlar.  

Vykradena Pryntsesa (Kayıp Prenses)

Haftanın animasyon filmi Ukrayna’dan. Yönetmenlik koltuğunda Oleg Malamuzh oturuyor. İstediği her şeyi elde eden Prenses Mila'nın sahip olamadığı tek şey özgürlüğüdür. Kral babasının yüzünden şatonun dışına adım atamayan Mila, sonunda bir fırsatını bulup kaçar. Dışarıda Ruslan adında iyi niyetli ancak bir şaşkın ve tembel bir ressamla tanışır. İki genç birlikte keyifli zamanlar geçirse de bu uzun sürmeyecektir. 100 yılda bir prenses kaçırma huyu olan büyücü Kornomor, Mila'yı yakalayıp hapseder. Ruslan, aşık olduğu Mila'yı bulabilmek için maceralarla dolu bir yolculuğa çıkmak durumunda kalır. 

Jusqu'à La Garde (Velayet)

Xavier Legrand’ın senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği Fransa yapımı dram türündeki filmde Denis Menochet, Lea Drucker, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux ve Mathieu Saikaly rol alıyor. Antoine (Denis Menochet) ve Miriam (Lea Drucker) çifti boşanırken velayet konusunda anlaşmazlık yaşanmıştır. Ailenin 18 yaşına basmak üzere olan kızı Joséphine'le (Mathilde Auneveux) ilgili bir tartışma olmasa da, 11 yaşındaki Julien (Thomas Gioria) ifadesinde babasını görmek istemediğini belirtir. Buna rağmen mahkeme Julien’e 2 haftada bir babasıyla kalma şartı getirmiştir. Bu durum elbette Julien ve ailesinin istemediği birşeydir. Nitekim baba Antoine son derece dengesiz ve çabuk öfkelenebilen bir adamdır.

Gerçek Kesit: Manyak

Televizyonlarda uzun süre yayınlanan Gerçek Kesit dizisinin bir parodisi olarak çekilen ve Onur  Ünlü’nün yönetmenliğindeki dram – komedi filminin oyuncu kadrosunda Cahit Kaşıkçılar, Perihan Savaş, Emel Emir, Çetin Altındal ve Mehmet Vanlıoğlu bulunuyor. Rıza Elmas (Cahit Kaşıkçılar), kendi halinde bir hayat sürmektedir. Hiç konuşmayan, hiçbir yaşam belirtisi göstermeyen annesiyle birlikte yaşayan, adeta hayatını ona adayan Rıza, biraz da bu yüzden hiç evlenmemiştir. Karşı apartmana taşınan ve bir de çocuğu olan Serpil'le (Emel Emir) tanışması hayatını değiştirir. Serpil'le yakınlaşmaya başlayan, bundan dolayı karışık hisler yaşayan Rıza, annesinin öldüğünü bile farketmeyecek kadar gerçeklik algısını kaybedecektir. 

Zat-ı Mahfuz

Yönetmenliğine ve senaryosuna Sedat Yetkin’in imza attığı belgesel - dram türündeki film, Bitlis'ten çıkarak Anadolu'ya ve İslam dininin tarihine etkileri olmuş önemli insanların öykülerini aktarıyor.